Studielån i juni!

Quoted post

Lexie

#27 Skjerpings!

2013-05-29 11:25

Herregud! Det er da ikke en menneskerett å studere, og det finnes sommerjobber. At enkelte ikke klarer å skaffe seg jobb fordi de bare "må" ha fri i helgene er spess. En arbeidsuke for en 100% stilling er 37,5 timer, en students arbeidsuke ligger som oftest på mellom 18-24 timer i uken (inkl. lesing). Da sier det seg selv at de fint kan jobbe 8-16 timer (altså 2 dager) i uken uten at dette går utover helgene.

Vi trenger ikke waste skattepenger på at folk er late. ærlig talt.

Forsåvidt kan det nevnes at jeg jobber med mitt eget firma, i tillegg til et fulltidsstudium- og jeg har hverken problemer med å forsørge meg selv, eller betale for boligen min. Men fy fader så lyst jeg får til å legge ned og drite i å betale skatt når jeg ser hva dere sutrekopper har tenkt til å gjøre med dem!

Replies


Anonymous

#30 Re: Skjerpings!

2013-05-29 14:00:22

#27: Lexie - Skjerpings!

Det er helt greit å si at vi har tid til å arbeide, problemet ligger vel heller på at det er få arbeidsplasser som er interessert i å ha elever som kun kan arbeide kveld enkelte dager, og eventuelt helger. Selvsagt kan vi arbeide, og svært mange gjør det også, nettopp på grunn av å få det til å gå rundt økonomisk.

Selvsagt er det flott for deg att du har eget firma, og klarer å studere fulltid utenom. Ikke alle er like heldige, og har muligheten til å få til slikt.

Og når det kommer til "det er da ikke en menneskerett å studere"; Jeg er enig sånn sett. Men slik samfunnet vårt har blitt, kommer du deg ikke så langt uten en utdanning. Vi leser stadig om at de mangler lærere, sykepleiere etc., men for å få deg et slikt yrke, må det utdanning til.

Jeg sier ikke at du som faktisk har lykkes, skal betale skattepengene dine til meg. Personlig mener jeg bare at studentene burde få mer støtte, for å gi tilbake til samfunnet det samfunnet vil ha av oss.


Gjest

#34 Re: Skjerpings!

2013-05-29 16:06:08

#27: Lexie - Skjerpings!

Det burde vært en menneskerett og samfunnet er mest tjent med at folk tar en høyere utdanning ved at en bl.a. hindrer at folk havner på trygd i tillegg til at de blir handlekraftige. Vi trenger også så mange godt utdannende mennesker som mulig for å oppretholde velferdstaten vi er så heldige å bo i.

At studenter er late?! Ulike studier er svært forskjellige i obligatoriske timer og krav til arbeidsmengde. Jeg kjenner mange som jobber langt mer enn en vanlig arbeidsuke. Ja, noen fester å vil ikke jobbe i helgene, men det er nok av seriøse studenter som heller ikke har tid til arbeid. 

Bare fordi du ikke har problem med ditt studie betyr jo ikke det at andre må jobbe hardere for å gjennomføre sitt.

ntnu,

#47 Re: Skjerpings!

2013-05-29 21:31:53

#27: Lexie - Skjerpings!

NTNU student her:
forventet arbeidsmengde i hvert fag: 10-12 timer pr uke, antall fag: 4
basic matte: 40 - 48 timer pr uke.

Jobbe ved siden av? ja det gjør jeg.40 timer i måneden ish

Merkes det på karakterene: ja det gjør det!
Klager gjør man ikke, men i Juni skal man: Reise hjem 1000 kr, betale tlf osv 300 kr, Spise 1500 kr, betale husleie 4000 kr, strøm ++ 300 kr, restskatt (for min del) 3000 kr, summa summarum: 9100 kr , mine feriepenger: 8600 kr.

rest our case