Unntak fra karantenehotell, for norske borgere med ektefeller/samboere bosatt i UK

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

La norske borgere fra Storbritannia få unntak fra karantenehotell nå!

2021-05-13 11:45:25

Reisende fra Storbritannia skal nå likebehandles med reisende fra EØS/Schengen når det gjelder karantenehotell, med begrunnelse at Norge har god oversikt over smittesituasjonen i Storbritannia, som er blant de bedre i Europa.

Som allerede nevnt i flere aviser så betyr det at blant annet studenter som er folkeregistrert i Norge kan få ha karantene hos foreldre. Dette er gode nyheter og et skritt i riktig retning for oss nordmenn i Storbritannia.

Med tanke på at Norge har oversikt over den gode smittesituasjonen i Storbritannia, er det ikke rimelig å vurdere å la norske borgere som er bosatt i Storbritannia få lov til å ha karantene i egen bolig eller annet egnet oppholdssted i karantenetiden ved innreise til Norge nå?

Men den nye lettelsen angående karantenehotell vil kun gjelde de som folkeregistrert i Norge (eller studenter som var det før de begynte studiene) og som har vært på en nødvendig reise. Vi kan ikke se hvordan en registrering i folkeregisteret kan ha påvirkning på smittevernet. Det bør være regler avhenging av hvilket land en har oppholdt seg i, kommer reisende fra og ikke minst, hvilken tilgang en har til egnet sted for karantene.

Der er også åpnet for innreise til Norge fra blant annet tredjeland som Ukraina, som har mer enn fire ganger så høy smitte enn Storbritannia. Vi ser det som mer usikkert å skulle på karantenehotell enn å kunne ha karantene i egen bolig.

Alle kommentarer i dette oppropet samt meldinger og e-poster jeg har mottatt i forbindelse med dette er hjerteskjærende. Og når en ikke lenger kan begrunne det med smittevern så blir det vanskelig å godta.


Bianca Wessel

Politikere og presse!

2021-05-10 15:53:08
Vi ber om hjelp! Norske statsborgere bosatt i Storbritannia som er fullvaksinert, som reiser med negativ test (tatt innen 24 timer før avreise) og tester negativt ved ankomst må fortsatt på karantenehotell for egen regning, selv med eid bolig eller egnet sted for innreisekarantene i Norge. 

Karantenehotell har en kostnad på 5,000 kr per person. 

Det er ingen intensjon i noe av det regjeringen har formidlet så langt om å vurdere de svært inngripende innreiserestriksjonene for nordmenn bosatt i Storbriannia, som skal hjem til familie og til sine boliger. 

Statsministeren sa på NRK debatt i forrige uke at en verken kunne stole på Storbritannia som land eller på norske borgere bosatt der. 

Brexit blir brukt som argument i saken. I følge regjeringen er det EU’s regler at Storbritannia nå skal defineres som tredjeland og at når det åpnes for vurdering av tredjeland så er ikke Storbritannia inkludert på denne listen. Det gjøres ingen unntak for norske borgere. Samtidig er Storbritannia i dialog med flere andre EU land om turisme for sommeren 2021, der flere allerede har åpnet sine grenser for ferierende (uten karantene) for reisende fra Storbritannia. 

Det er påviselig langt lavere smitte i Storbritannia og en høyre grad av vaksinering av befolkningen samt at det nye indiske muterte viruset nå er påvist i begge land, både Norge og Storbritannia. Vi ser ingen argumenter for hvorfor norske borgere skal ha pliktig karanatenehotell. 

Til sammenligning, svenske borgere bosatt i Storbriannia blir ønsket velkommen hjem til Sverige, med helt egne innreiserestriksjoner enn hva som gjelder for utenlandske statsborgere.  

Ernas regjering har ansvar for norske borgere, også de som av ulike grunner bor i utlandet. En underskriftskampanje går mot 1000 signaturer, det blant annet nordmenn som eier bolig i Norge og norske studenter som må hjem for sommerjobb vil be Erna Solberg og regjeringen om å basere sine regler på tall, og ikke politikk ved å la norske borgere bosatt i UK få innreise uten pliktig karantenehotell. 

Bianca Wessel

Ernas uttalelse på #NRKdebatt i kveld

2021-05-06 21:50:27

En fullvaksinert norsk borger, bosatt i Storbritannia, spurte Erna om det virkelig stemte at hun måtte på karantenehotell ved innreise til Norge i juni. Til svar ble det sagt at Storbritannia nå var ute av EU og at landets vaksinering var uverifisert og ikke til å stole på.  

Samtidig kan en lese i The Guardian i en artikkel fra 3/5: 

The EU will reopen to holidaymakers from countries with low Covid infection rates, such as the UK, and to anyone who has been fully vaccinated, by the start of June under a European Commission plan.

Vi er ca 20 000 nordmenn bosatt i Storbritannia. Når vi når 400 underskrifter så har vi 2% og vår sak bør få komme opp til vurdering. 

Fortsett å signere og del dette oppropet! 


Bianca Wessel

Vi nærmer oss 100 signaturer!

2021-05-06 14:55:21

Tusen takk til alle som har signert og delt så langt. 

Jeg har moderert teksten noe, for å fremme budskapet tydligere og ikke havne i debatt om detaljer rundt definering av grønt land. Det er kun den første paragrafen som er endret. 

Storbritannia's smittetall er lavt og graden av vaksinering er høy. Vi mener det ikke skal være behov for pliktig karantenehotell for norske borgere som kommer fra Storbritannia og som i tillegg har tilgang til fast bosted, eller egnet sted for karantene. 
 

Bianca Wessel



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.



Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...