Nei til nok et statlig overgrep!

 

foto_16x_fhdr.jpg

Om du synes det er ok at Staten fortsetter å bruke skattepengene dine til å finansiere aksjeselskapet Utøya og AUFs utbygging av Utstranda-kaia, for å få ferdig det nasjonale minnesmerke/ «kirkegården» til 10-årsdagen, behøver du ikke å lese videre. Men om du vil vite hvordan pengene misbrukes, les fakta:

1. De pårørende etter massemordet 22. juli har allerede et vakkert minnesmerke ute på øya. Transport skjer med Utøyas egen ferge fra Utstranda og alle kan besøke den. Når det gjelder kommunene, ble det for mange år siden satt opp verdige minnesmerker etter AUFere som var på Utøya 22. juli.

2. Én «kobber-gravstøtte» til kirkegården/turistattraksjonen koster 4.000.000 kroner. Multipliser tallet med 77 drepte: 77× 4.000.000 = 308.000.000 kroner. Legg til kostnadene for en ny runde i rettssystemet 30. november og hva 22. juli til nå har kostet og kommer til å koste. Det blir tilsammen over 1.000.000.000 kroner. De menneskelige  omkostningene etter denne dagen, er ikke tatt med i dette regnestykket.

3. Aksjeselskapet Utøya har i årevis slitt med dårlig logistikk for gjestene til sitt konferansanlegg og hyttene på Utøya. Bygging i strandsonen er strengt regulert og vanskelig å få tillatelse til. Nå betaler Staten - med våre skattepenger - ny tilfartsvei, flere parkeringsplasser, også til flere busser i tillegg til ny båtbrygge for fergen. Null byråkrati!

4. Se dette i grell kontrast til at mange fremdeles sliter med dårlig psykisk og fysisk helse snart ti år etter massemordet 22. juli. Til DETTE finns ingen penger! Det som skulle vært et lavmælt minnesmerke er tenkt å bli en grandios «kirkegård» med navn og alder på hver støtte. «Å hedre de døde», har gått på bekostning av hjelp til mennesker som overlevde og til de som stod i sentrum denne dagen. I tillegg har vi nå kostnadene for pandemien.

5. Bortsett fra den lokale avisen, Ringerikes Blad, er det ingen avis som verken tar inn negativ omtale om de omfattende ødeleggelsene eller skriver om overgrepet som skjer med Utstranda. Heller ikke NRK bryr seg. Derfor kan Statsbygg uhindret holde på med sitt statlige skjulte maktovergrep.

Mener du at dette må stoppes, skriv under!

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Anette Morén kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...