Innfør lovpålagt ID-merking av katt

Det er ca. 700.000 katter i Norge, og flere titusen av dem er hjemløse.  De hjemløse kattene lider av kulde, sult og sykdommer, og de som overlever blir opphav til nye hjemløse katter. ID-merking sammen med kastrering kan stoppe denne sirkelen av lidelse. 
 
Lovpålagt ID-merking vil ansvarliggjøre eierne og gi veterinærer og hjelpeorganisasjoner et verktøy til å gjenforene bortkomne katter med eierne. Pålagt ID-merking av kattunger før de skifter hjem, med den ekstrautgiften det medfører, vil føre til at kattungene får en økonomisk verdi, samtidig som det kan gi gevinst i form av at flere kastrerer katten for å unngå uønska kull. Bedre kontroll med kattebestanden vil være en fordel for både kattene selv og for samfunnet, og det vil spare livet til mange småfugler og andre smådyr i naturen.  Ornitologer anslår at den norske kattebestanden tar ca. 7 millioner småfugler i året.  
 
Hjemløse katter er et samfunnsansvar og ikke et ansvar som kan hvile på en gruppe frivillige.  Vi ber politikerne, Mattilsynet og Landbruks- og matdepartementet om å jobbe frem mot et lovforslag om pålagt ID-merking av katt.
 
Hjemløs_katt5.jpeg
 
 

 


Dyrebeskyttelsen Norge, Redd Dyra, Norsk Huskattforening, Dyrevernlaget Indre Sogn, Dyrenes Rett    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Dyrebeskyttelsen Norge, Redd Dyra, Norsk Huskattforening, Dyrevernlaget Indre Sogn, Dyrenes Rett kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook