Gjenåpning av bjørnejakta i Karasjok med region 8, Troms og Finnmark

Vi vil ta tilbake våre nærmiljø- og turområder, uten å måtte frykte bjørn!

Møte med bjørn i våre nærområder de seneste år har for flere vært skremmende. For mange har dessverre sluttet å bruke og å utnytte sine nærområder. Bjørnene med sitt nærvær, ikke bare skremmer de innbyggerne, men har i enkelte tilfeller vært for nærgående.

For å kunne ta tilbake våre nærområder hvor man kan føle seg trygg ber vi om at det igjen åpnes for felling av bjørn høsten 2019! 

Tidligere ble slik felling også kalt skadefelling, inntil 2016, gitt av fylkesmennene. I 2016 kom altså endringen som legges til grunn for denne underskriftskampanjen.

Etter naturmangfoldloven paragraf 18 første ledd bokstav C) kan det fattes uttak av vilt " for å ivareta allmene helse-og sikkerhetshensyn eller andre offentlige interesser av vesentlig betydning".

Folkehelsa, sammen med det  å føle seg trygg i naturen i sitt nærområde er viktig.

For å oppmuntre og legge til rette for at innbyggerne igjen tør å ta i bruk sine nærområder er det viktig at kommunen/ene sammen med andre forvaltere er imøtekommende til dette. Felling av bjørn tillates derfor igjen i region 8, Troms og Finnmark, fra i år av.

 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at John Nystad kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 1000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook