Nei til bom i Solveien

Sæter

/ #25 Info

2014-11-09 13:54

Bystyrets vedtak 16.05.2011:.

1. Bystyret ber byrådet vurdere om det er hensiktsmessig å etablere busslommer der det er holdeplasser ved skoler.

2 a. Bystyret støtter ikke bydelens forslag om flytting av at trikketraseen på strekningen Sjømannsskolen – Konows gate.

b. Byrådet bes igangsette et utredningsarbeid for å avklare mulighetene for en evt. Utvidelse av gateløpet på deler av strekningen Sjømannsskolen - Konows gate, slik at egen sykkelbane kan innpasses på strekningen.

3. Bystyret ber byrådet gjøre en grundig vurdering av bydelsutvalgets forslag om en tidsstyrt bom i Ljabruveien på sydsiden av broen over Ljanselva.

4. Bystyret ber byrådet om å lage en oversikt over steder i Oslo der trikketraseer krysser større veier med vurdering av kostnader for å gjøre disse planfrie, og å sette opp en prioritetsrekkefølge mellom dem.

5. Bystyret ber byrådet vurdere forslaget om å stenge Raschs vei ved Ekebergveien.

6. Bystyret ber byrådet vurdere bydelens forslag om venstresvingfelt fra Kongsveien til Marielundveien eventuelt gjøre Marielundveien enveiskjørt sydover.

7. Bystyret ber byrådet vurdere bydelens forslag om at fartsgrenser på lokale samleveier settes til 40 km/t, men 30 km/t der veien går forbi skole.

8. Bystyret ber om at det gjennomføres et prøveprosjekt med boligsoner slik bydelen foreslår.

9. Bystyret ber byrådet vurdere om dobbeltspor forbi Sæter er en hensiktsmessig investering i byens trikkenett.

10. Byrådet bes vurdere som et strakstiltak etablering av sykkelparkeringsplasser ved trikkens holdeplasser.

11. Byrådet bes løpende orientere bystyrets organer om fremdrift knyttet til gjennomføringen av vedtakene i denne saken.

12. Bystyret støtter ikke bydelens forslag om å øke parkeringstilbudet ved Ekebergsletta.