Kjempe for pensjonisters rettigheter og kår før valget 2021.

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Nå haster det!!!

2021-03-07 10:14:13

Nå kommer landsmøtene til partiene på løpende bånd, og som vi kan forvente, nevnes bare pensjonister i en bisetning. Vi vil alliere oss med trygdede, samt viktige yrkesgrupper som MÅ få bedre vilkår for at samfunnet skal fungere best mulig. Først og fremst tenker vi på sykepleie og andre ansatte i helse- og pleiesektoren, samt utdanning og politietaten som trenger flere ressurser for å fungere til vårt beste.

Gjennom 50 år har Norge gitt 500 milliarder kroner i u-hjelp (https://www.bistandsaktuelt.no/globalassets/migrerte-bilder-og-pdf/filarkiv/utgaver/bistandsaktuelt-1204.pdf ), der 280 av disse milliardene har blitt gitt i Ernas regjeringstid fra 2013 fram til mars 2020. (https://www.nettavisen.no/nyheter/norge-har-brukt-280-milliarder-pa-bistand-mer-enn-52-000-kroner-for-hver-eneste-innbygger/s/12-95-3423922192 ). I tillgg kommer nye 39 milliarder som ble brukt i 2020 (https://www.nettavisen.no/okonomi/noe-er-alvorlig-galt-med-norsk-bistand-til-fattige-land/s/12-95-3423932608).

Det er synd at det ikke er noen (målbar) effekt av hva pengene brukes til, og som blant annet er kritisert av Riksrevisjonen (som her fra 2019 om hva midlene til utdanning har gått til: https://www.nrk.no/norge/refser-norsk-bistand_-_-gjor-sjelden-grundige-vurderinger-1.14541563).

Videre brukes det vanvittige beløp på å utvikle nye energikilder som vindkraft (anslått til 55 milliarder i https://tv.nrk.no/se?v=NNFA51021121 ) og der vi hører om elektrifisering av anleggene i Nordsjøen. Dette er blitt symbolpolitikkk der vi ikke får se konsekvensutredninger, og der vi mer og mer ser negative konsekvenser som at pengene forsvinner ut av landet, vi binder oss til energisamarbeid med andre land og vi får ubotelige skader i natur og fugleliv av konstruksjoner som ikke er miljøvennlige, og ikke skaper så mange nye arbeidsplasser som lovet. Prisen for dette må hver enkelt av oss betale med kraftig økede strømregninger, og som varierer drastisk med tilgangen av elektrisiteten. 

Med de nye symbolpolitikerne som vil dominere Stortinget fra valget i september av, vil vi måtte regne med bensinpriser på 20 kroner eller mer, i tillegg til bompenger. (https://www.nettavisen.no/okonomi/kraftig-avgiftsokning-gir-prissjokk-pa-bensin-og-diesel-helt-uakseptabelt/s/12-95-3424072847).

Vil du at dette skal skje?

Norge har en tradisjon for å hjelpe land og folkegrupper i nød, men med slike enorme summer som har blitt gitt, må vi forvente at vi må få en bedre økonomistyring, og ikke bare sløse ut en sum som er en prosentsats av brutto nasjonalproduktet.

Norge har aldri hatt problemer med god og rimelig energi - i form av elektrisitet og de siste tiårene olje og gass. Hvorfor skal nordmenn få regningen for alt det som har skjedd med stormskritt de siste årene?

De virkelige miljøsynderne som vi blant annt finner i Kina og India, bryr seg ikke om Parisavtaler og hensyn til klima på planeten. Da får norske politikere tenke seg om en gang eller to til, og ikke ta på seg ansvaret for verdens klima der skyhøye CO2-avgifter og bompenger vil redusere livsstandarden vår drastisk uten at dette er konsekvensutredet på en saklig måte, og bare garanterer høye ekstrakostnader uten at det tenkes på å kompensere dette for befolkningen eller næringslivet vi er avhengig av.

Hva kan vi gjøre?

De politiske partiene tenker ikke på våre behov, så vi må ta kontrollen sjøl med den velgertyngden vi tross alt utgjør! Denne gangen er det ikke viktig hvilket parti som skal få flest stemmer. Vi vil tilby stemmene våre til det ENE partiet som innfrir våre krav best mulig.

Vi vil ha et parti som ikke gir med den ene hånda, og tar tilbake med den andre hånda. Av stortingspartiene er det nok AP, Høyre, SP og FrP som er mest aktuelle å finne støtte hos. SV ser ut til å være for opphengt i symbolpolitikk denne gang til å kunne anbefales. Dette er et upolitisk initiativ, så bare kom med innspill slik at vi kan bli mest mulig enige, og ikke lar småkrangel ødelegge for mulighetene våre.

Det finnes andre initiativ som vil kjempe for vår sak, men dessverre ser det ut til at disse vil gape over for mye, og det bobler under overflata med nye partier, som foreløpig er godt plassert i Andre-kategorien på galluper, og nå sist var registrert med 1,7% oppslutning blant velgerne. Dette er fånyttes, og gavner ikke vår sak i det hele tatt.

Da er det viktig at hver av oss rekrutterer så mange som mulig der vi kan bli enige om at denne gangen setter vi våre saker i høysetet, og lover å stemme på det partiet som forplikter seg å støtte oss best mulig!

Del dette oppropet til flest mulig, og gjerne legg til tanker du selv har gjort deg når du deler.

Dette må vi klare!

Neste valg i 2025 vil det være for seint! Da har vi mistet mye av den styrken vi nå har!


Pensjonistopprør NÅ

Nå starter vi Pensjonsopprøret for fullt!

2021-02-22 16:19:17

Hei,

I fjor sommer startet dette initiativet, men for ikke å tråkke andre som gløder for saken til pensjonister og trygdede for mye på tærne, setter vi først i gang nå den aktive delen av oppropet vårt.

Det er ingen nye partier, eller andre initiativ som viser igjen i det politiske landskapet (de kalles fremdeles Andre på galluper). Politikerne vil foreløpig bare gi oss lommerusk til å holde tritt med den økonomiske utviklingen i samfunnet.

Vi er ikke et politisk initiativ, men vil bruke stemmene våre til det som gavner oss best!

De største partienes politikk er såpass lik, at vi ikke vil forstyrre samfunnsordenen ved å gi ett parti regjeringsmakten med våre stemmer. Og du vil islippe å svelge så store kameler ved å stemme på partiet vi bestemmer oss for.

Er du interessert i å være med og utvikle oppropet vårt, håper jeg du tar kontakt. Dette er svært viktig, og det siste valget vi vil ha en så stor innflytelse som ved dette stortingsvalget (i 2025 kan 16-åringer og stadig flere nye landsmenn redusere vår innflytelse).

Hvis hver sympatisør rekrutterer 10 personer, og disse igjen rekrutterer 10 nye, vil det ta 6 omganger før vi når 1 million sympatisører! I beste fall kan dette skje på en dag eller to, men vi bør være godt i gang innen påske, slik at landsmøtene til partiene må vurdere hva de skal gjøre med oss. Da kan vi også få omtale i media som vil gi oss mulighet å nå så vidt som mulig. Ideelt sett skulle vi hatt 1,4 millioner sympatisører for å utgjøre en maksimal maktfaktor (Ernas regjering har 1,4 millioner stemmer i ryggen).

Derfor er det viktig: Del! Del! Del! og få flest mulig til å støtte oss!

Du finner innlegget på Facebooksida til Pensjonistopprør NÅ! som du kan dele videre med link til oppropet.

Gjerne kom med innspill om hva vi bør ta med. Det høres ut å være fornuftig å bedre kårene til helsesektoren (pleiere) og politi for å sikre oss et tryggere samfunn. Disse gruppene vil også kunne sikre oss sympatistemmer samtidig som de styrker sin egen kamp for bedre kår.

Om vi sier at vi vil ha 1-2% utbytte av verdien av Pensjonistfondet som tilsvarer rundt 150 milliarder 2021-kroner, så er ikke dette penger som er tapt for Staten. Vi vil betale tilbake i form av skatter og avgifter samt å holde liv i nærings- og tjenestevirksomheter som igjen vil bidra med skatter og avgifter til Staten, og redusere arbeidsledigheten. Så vi må se mer dynamisk på dette dersom jammerkoret av politikere vil møte oss med at dette er en ren utgiftspost fra fondet vårt. Vi snakker heller om en omfordeling der vi begrenser bruken av handlingsregelen fra å være en sovepute for politikerne, til å reelt hjelpe trengende i dag.

Vi kan gjerne svare politikerne med å lage et sløseribudsjett som viser hva de velger å prioritere framfor vår velferd. Du kan besvare dette (helt anonymt) her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvyv1JMbw38Bk1XzZoSpBYJvaYg5GTHkIiZZ64bfYYihH6wA/viewform

Stemmeberettigede som ikke har egen e-post, kan dere hjelpe ved å opprette egen e-postadresse der vi må ha mobilnummer slik at vi kan kontakte dem med SMS og få bekreftet at de virkelig vil være med. Vi kommer tilbake til dette når snøballen bgynner å rulle.

Hvordan velger vi det partiet vi vil gi stemmene våre til?

Her tas tips mot med takk.

Opprinnlig var tanken å kontakte de 4-5 største partiene, og høre hvordan de stiller seg til våre krav, og ikke slår tilbake med å øke skatter, avgifter og egenandeler for å finansiere det de må gi oss. Dersom ett parti skiller seg ut med forpliktende tilbud til oss, gir vi dem full støtte umiddelbart.

Dersom flere partier gir noenlunde likelydende tilbud, kan vi lage et tilsvarende spørreskjema som Sløseribudsjettet (som blir låst for endringer), der hver enkelt kan legge inn det partiet dere synes innfrir vilkårene våre best mulig. For at det ikke skal bli mulig for noen å stemme flere ganger, må vi ha en eller annen form for elektronisk stemmeseddel som bare kan brukes én gang ved stemmegivningen. Det blir en omfattende jobb å gå gjennom alle stemmesedlene, så her må vi ha et nøytralt tellekorps. Vi må få sjekke om noen har fått stemt dobbelt før vi lar datasystemet summere Her vil vi ta mot tips om hvordan vi kan kodifisere stemmesedlene fra datakyndige. 

Foreløpig hadde vi tenkt å ikke be om penger til dette initiativet, men vi håper det er mulig å få noen form for støtte til dette, spesielt dersom vi må hyre et EDB-firma til å lage stemmesedler til oss. Dette gjelder spesielt om vi ikke har stort nok regneark til  takle alle stemmeberettigede.

Vi er eldre med fornuft

ikke se på oss som luft!

Vi vil sammen vise veg,

Det gjelder Norge - det gjelder deg!!

 


Pensjonistopprør NÅ



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.



Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...