Nei til nedleggelse av palliativ enhet på Ski Sykehus!

Quoted post

Aleksander Lund

#32 Palliativ enhet på Ski

2014-03-06 12:45

Legger merke til at det er ingen av dere i kommentarfeltet, ei heller oppropsgrunnlegger, som kommer med tall her. Tror dere i 2014 at sykehus drives av nestekjærlighet og ikke av økonomi? Unnskyld meg, men har dere sovet de siste 6-7 årene?
Sykehusene drives med syltynne budsjetter og man må se en helhetlig vurdering av driften. Har det også gått dere hus forbi at Ski sykehus skal oppbemannes på operasjonsavdelingen og at dette fører til både arbeidsplasser og "kort vei" som dere hele tiden snakker om, til pårørende som ligger på postopp feks. Å flytte palliativ til Lørenskog feks betyr bedre kompetanse, spesialkompetanse på det området, mer tilrettelagte og nye lokaler som igjen betyr en bedre tilværelse både for pasient og pårørende. Buhuu- så må dere kjøre i tre kvarter for å besøke deres kjære. Det er da virkelig ingenting å klage over!Tenk dere om, og se realiteten i HelseNorge før dere sutrer!
De dager er forbi for lenge siden, da man ikke trengte å tenke på økonomi i sykehusene. Desverre men dette er Norge anno 2014, lik det eller ikke- men sett deg inn i fakta før du sutrer om bagateller!

Replies


Gjest

#39 Re: Palliativ enhet på Ski

2014-03-06 17:39:39

#32: Aleksander Lund - Palliativ enhet på Ski

"Sykehusene drives med syltynne budsjetter og man må se en helhetlig vurdering av driften".

NETTOPP! Og det er jo det de fleste her reagerer på. En eventuel nedleggelse av palliativ enhet fremstår kun basert på økonomiske vurderinger. Hvor er da helheten? At sykehus har stramme budsjetter er almenn kunnskap.

 

"Har det også gått dere hus forbi at Ski Sykehus skal oppbemannes på operasjonsavdelingen og at dette fører til både arbeidsplasser og "kort vei" som dere hele tiden snakker om, til pårørende som ligger på postopp feks."

Dette blir for dumt. Å sammenligne pasienter som ligger på postopp med døende pasienter!? Pasienter på postopp er de som er for syke til å være hjemme, men for friske til å være på Ahus. De er mao ikke i "livsfare" slik pasienter på palliativ enhet er. Å ha kort vei til et døende familiemedlem har stor betydning for de rundt. Tenk på skolebarn som kan komme rett etter skolen, voksne som kan komme før/etter jobb, hvis helsen pluselig forverrer seg har man som pårørende mulighet til å komme raskt til, og ikke minst for den som ligger der som vet at familie/bekjente ikke er langt unna. Jeg tenker med gru på å evt måtte stå i rush-kø på vei til Ahus mens en jeg er glad i har kort tid igjen å leve.

 

"Å flytte palliativ til Lørenskog feks betyr bedre kompetanse, spesialkompetanse på området, mer tilrettelagte og nye lokaler som igjen betyr en bedre tilværelse både for pasient og pårørende"

Er enig med deg mtp spesialkompetanse, men det er det. Ansatte på palliativ i Ski er meget kompetente i sitt fag, og du skal ikke se langt for å finne lovord om dem og jobben de gjør. Hva så om de ikke er spesialister, de gjør en utmerket jobb, og hvorfor endre på noe som fungerer? Og å skrive at mer tilrettlagte lokaler beyr en bedre tilværelse for pasient og pårørende er hårreisende. Hvor mange kjenner du/har du hørt om som er fornøyd med å ligge på Ahus?? Der har de flust av spesialkompetente ansatte og nye lokaler, men som pasient og pårørende er ikke det den avgjørende faktoren. Et familiemedlem av meg døde på palliativ i Ski etter å ha vært noen dager på Ahus. Hun sa at hun heller ville dø hjemme/ta livet sitt enn å måtte tilbringe sine siste dager på Ahus med seng på gangen, timesvis med venting og ansatte som drukner i oppgaver.

 

"Buhuu- så må dere kjøre i tre kvarter for å besøke deres kjære. Det er da virkelig ingenting å klage over!"

Har vanskeligheter for å tro at du har hatt en kjær døende av kreft når du kommer med slike utsagn. Da hadde du skjønt betydningen av tid.

 

Er sykehus skal selvfølgelig drives av økonomi, ikke nestekjærlighet, som du skriver. Men hvorfor skal man nedlegge noe som fungerer? Har man ikke lært fra sammenslåingen av Oslo sykehusene at det som fremstår som en god ide, ikke nødvendivis er det? Et sykehus vil aldri kunne gå i overskudd, spesielt ikke når vi lever lengre, medisinbehov øker og nye apparater/medisiner koster flust. Ja, man skal og må ta hensyn til det økonomiske perspektivet, men til hvilke pris?