LAR protestaksjon

fønix

/ #60 SL's erfaringer

2015-07-20 17:22

Takk for ditt engasjement, gode argumentasjon, og vilje til å ta denne kampen. Jeg er overbevist om at vi sammen har store ressurser, evner og egenskaper til å jobbe for endring og forbedring. Om vi sammen holder fokus og er både handlings- og løsningsorienterte får vi dette til. I en gammel bestselger står det så passende: "Be og du skal få, let og du skal finne, bank på og det skal bli åpnet opp for deg". Jeg bidrar gjerne om behovet er tilstede. I så fall er innboksen et godt startsted.

Forøvrig, vært i systemet i 4 år og opplevd store forskjeller, mangel på forutsigbarhet, ansvarsfraskrivelser, fastleger som er livredde for å gjøre feil, LAR-personell som er livredde for å gjøre feil, som er totalt fraværende ved alt fra livskriser til ansvarsgrupper, og som aldri ser ut til å kommunisere med apotek på en presis, fleksibel, eller løsningsorientert måte.

Jeg har blitt lagt inn på Aker Ram for opptrapping etter somatisk sykdom frahindret meg å hente mine medisiner, selv etter full åpenhet om dette og fastlege på telefon til hvem det nå måtte være.

I fjor måtte jeg avlyse en hel måneds ferie med min datter, da først fastlege dro på 5 ukers ferie før vår avtale og konsultasjon for å sikre endret dose på henteordningen og i tillegg beskjed til apotek om doseendring og schengen-skjema for å bringe medisiner ut av landet. Da tok jeg kontakt med LAR på ullevål der både vakthavende lege og reservelege begge var dratt på ferie samtidig i 2 uker. Min daværende LAR-konsulent kom da med følgende løsning på dette (husk nå at jeg er fratatt henteordning ved apotek pga alle legenes ferie): Vi foreslår at du kan komme innom om 2 uker da vakthavende lege er tilbake, men du må være abstinent (og dermed dausjuk av subuxone abstinenser). Jeg hadde på dette tidspunktet vært rusfri i 2 år.

Jeg husker også godt at jeg følte meg tvunget ut på gata igjen for å holde meg frisk for å kjøpe illegalt. Etterhvert ble jeg så sliten og redd at jeg sprakk og endte opp med et tilbakefall på heroin for de neste 2 månedene. Jeg har skrevet mye nå, men jeg kunne fortsatt og fortsatt, I dag får jeg heldigvis god hjelp og føler meg ivaretatt under trygge rammer hos MAR poliklinkken. De kan jeg ikke få sagt nok positivt om. Hilsen Steinar, som i år skal på ferie med min datter