LAR protestaksjon


Gjest

/ #34

2015-01-20 11:46

Hei allesammen, ønsker å fortelle litt om mine erfaringer og opplevelser som LAR+ LAR X bruker de siste 14 årene.

Jeg bor på et lite sted i dag , jeg flyttet hitt for 14 år siden for å komme meg vekk fra Oslo, ville starte på nytt med blanke ark.

Jeg har hatt reine prøver i 13 år uten en eneste sprekk, i løpet av den tiden har jeg tatt fabrev, fått barn, kjøpt hus og har en bra jobb som jeg har hatt i 7 år. Har fungert opptimalt.

Etter en tøff skilsmisse og gjennomføring av interferon behandlingen(grunnet Hepatit C) som tok knekken på meg bådde fysisk og psykisk, ble jeg veldig deprimert og sliten. Jeg hadde desverre noen inntak og opplyste selv LAR om dette(ble ikke tatt på noen prøver).

Jeg ba om hjelp og etter mye om og men fikk jeg behadlingsplass( langt fra familie og venner ikke etter mitt ønske fikk beskjed om at plasser vokser ikke på trærene vettu). Avstanden gjorde at jeg fikk bare møte barnet 2 ganger i løpet av de 5-6 mnd...dette var tungt og sårt siden hun alltid har bodd sammen med meg.

I de 13 årene jeg klarte meg, har jeg aldri spurt lar om hjelp, har stilt opp på alle prøver og annet dem har bedt om. Hadde regnet med å bli møtt på en litt annen måte!!

Mens jeg var i behandling var barnet mitt plasser hos min familie. Når jeg var ferdig så flyttet hun hjem til meg igjen, hun hadde da ikke svært sammen med meg på et halvt år.

 Da hadde jeg klar behandlingen uten en spekk i 5 mnd i stedet for å gi meg en henteordning lik den jeg har hatt i 13 år, dvs henting 1 gang i uken så tvinget dem meg til å møte opp på helsestasjonen hver dag i 3 mnd, dvs hele sommeren. Dem viste jeg hadde et barn hjemme og var alene om omsorgen og at jeg ikke ønsket å hente der da jeg visste at dette ville medføre å møte på mye større fristelser, ved å bli kjent å møte på alle de som går der daglig og en del av dem har sidemisbruk siden dem er pålagt å hente daglig.

Da høsten kom og jeg skulle gå i jobb etter at sykmld min gikk ut måtte jeg krangle meg til en utelevering av metadoene slik at jeg i det hele tatt fikk kommet meg på arbeid.

Når jeg protesterte og sa at jeg totalt hadde vært rusfri i 7 mnd kom dem med et skriv der det stod en fase plan på 1 år, første 3 mnd daglig henting osv.. dem mente at jeg verken kunne regne med de 5 rusfrie mnd i behandling eller 13 årene før det, her måtte man starte på skratch sånn var det for alle fikk jeg høre.

Dette viste seg å være rein løgn nå i de siste har jeg snakket med mange lar brukere på mitt bosted og alle har opplyst at dem får sin gamle hente ordning etter 2 REINE PRØVER!!!

Alt dette pluss mye annet var med på at jeg sprakk i" høst" gjett hva jeg fikk høre etter at jeg hadde noen inntak jo da måtte jeg bare ha to reine prøver så ville jeg få henting 1 gang i uken.

For meg er dette toppen av GALASKAP!: skal det virkelig være sånn at når du gjør det bra så blir du straffet med masse innskrenkninger og vanskligheter mens når det går dårlig : ja da før du belønning???