ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter


Gjest

/ #417 Regjeringen tar bostøtten til ung ufør og stortinget vender blikket bort...

2018-07-25 11:27

Husbanken:

Etterbetaling av trygd/pensjon i juni
Satsene for pensjon og trygd ble justert i mai som følge av trygdeoppgjøret. Økningen i trygd/pensjon gjelder fra mai, og mottakere vil i juni få en etterbetaling for mai. Det gjør at inntekten i juni blir noe høyere enn normalt, og det får betydning for bostøtten for juni. Får du avslag på grunn av for høy inntekt, trenger du ikke å søke på nytt. Vi overfører automatisk saken din til neste måned.

 

Helt ubeskrivelig tris at regjeringen og stortinget legger til rette for å ta bostøtten fra oss alvorlig og livsvarige psykisk sykepå stønaden ung ufør. Dette er helt uforståelig hjerterått og må være feil på alle måter.

Daværende statsråd sanner skrøt av at Regjerinegn Solberg hadde gjort bostøtten bedre og mer forutsigbar for noen måneder siden og spesielt for oss som trenger den mest på ung ufør som har de tyngste diagnosene og selvsagt et vanskelig liv fra før ?!!!

Det verste er at bortfallet av bostøtten virker planlagt som følge av ny forskrift i bostøtten samt den tekniske grensen om øvre "innteksgrense". Dette virker kynisk og i strid med intensjonen om at ung ufør trenger og skal ha en trygg og forutsigbar bostøtte.

Herregud skjerp dere!!! vi har høye startlån og alle utgifter i livet øker mer og mer hvert år.