ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter

Kristoffer

/ #413 Uakseptabelt at uføretrygden undereguleres og at bostøtten ikke har fulgt prisutviklingen på 15 år

2018-05-08 08:49

 

FFO ber regjeringen sikrer inntektsgrensen slik at uføre som lever på ytelsen ung ufør uten inntekter utover friinntektsgrensen, får rett til bostøtte. 

FFO ber regjeringen etablere en permanent særordning med egne inntektsgrenser i bostøtteordningen for uføretrygdede.

 

Totalt uakseptabelt at uføretrygden siste årene og spesielt bostøtten ikke har fulgt prisutviklingen siste 10 år, og det rammer hardest oss på ung ufør som ikke har noen annen form for inntekt ut livet. Enslig uten barn har boutgiftstaket økt mindre enn lovet  og det etter mange år uten at bostøtten ble økt 5 øre.

Svært kritkkverdig at det det ikke er permanente ordninger på bostøtte som er oppjustert for ung ufør og deretter som minimum følger generell prisutvikling som i dag. Overgangsordningene med bostøtte må gjøre permanent

Det vil aldri bli akseptabelt at trygder og pensjoner undereguleres som i dag, og IKKE som minimum følger generell prisutvikling i enkelte år.

Det snakkes om fra pensjonistforbundets sin side at tallmateriale i beregning av ny 1 G for 2018 ikke er riktig. Svært mange uføre og pensjonister frykter at årets trygdeoppgjør blir mindre enn prisveksten som i de siste årene. 

Omleggingen til ny uføretrygd i henhold til uførereformen har som hovedprinsipp at ingen skulle komme dårligere ut med ny ordning...