ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter

Kristoffer

/ #408 Stortinget må gjøre bostøtten permanent som lovet så ingen taper mye urettmessig på uførereformen

2017-10-13 08:23

Når de politiske partiene skrev under på uførereformen på stortinget la de til grunn hovedprinsippet om at ingen skulle tape på uførereformen. Mange unge uføre taper  langt mer enn hva ordlyden i avtalen om at alle skulle komme nogenlunde likt ut økonomisk ved bortfall av bostøtten. 

Det er også et svik av stortinget og ikke gjøre overgangsordningene for bostøtten varige slik de lovte og slik regjeringen Solberg har stadig lovt og urettmessig utsatt over lang tid.

Det har gått hardest utover unge uføre som og mange lever nå under fattigdomsgrensen i stor uro. Enslige unge uføre har blitt svært ignorert og  stigmatisert av storsamfunnet over lang tid.

Mange av oss som er på stønaden ung ufør 100% har svært alvorlige sykdommer og min synes ikke utenpå. Jeg er ikke min sykdom, men min sykdom ødelegger mitt liv så mye at fikk denne ytelsen. Bil,egen famile helseturer o.l.er et annet univers for meg mange mange lysår fre der jeg er. 

"Bostøtten står på stedet hvil og forblir uendret i størrelse fra 2017 til 2018. Samtidig videreføres kompensasjonsordningen for uføre som falt utenfor bostøtteordningen etter uførereformen. Videreføringen er i praksis en forlengelse av kompensasjonstiltaket, noe som betyr at regjeringen i praksis ikke har brukt tid på å lage en permanent løsning for de uføre slik som de varslet at de skulle. Dette skaper usikkerhet omkring uføres bosituasjon, og er uhensiktsmessig belastning som de som er omfattet av ordningen vil måtte bære år etter år.
Vi ønsker oss et løft for inntekts- og boutgiftstakene som er i tråd med dagens reelle utgifter"

"Det foreslås ingen bedring av bostøtteordningen i statsbudsjettet. FFO er skuffet.
- Her hadde FFO forventet at regjeringen hadde kommet med en permanent løsning for uføre, sier fagpolitisk leder Berit Therese Larsen. - Dette rammer mange med trang økonomi hardt"

Boutgiftstaket for enslig ung ufør 100% uten barn  må økes mer, fratrekk for ligningverdi på bolig økes så ikke man ikke mister bostøtten og leiligheten om man plutselig for noen få tusen i netto formue som følge av å kun å eie en nøktern leilighet,

Håper noen ser oss og vil ta med oss videre  sv ?  Krf..?  Høyre...?...Venstre...?...Frp....Arbeiderpartiet,,,?... .. .?