ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter

Kristoffer

/ #406 Stortinget er kjempefornøyd med å sende enslig livsvarige og alvorlige syke under fattigdomsgrensen

2017-03-24 08:42

Ja endel som er unge uføre har moderate sydkdommer og andre mer alvorlig og livsvarig som gir rett til den spesifikke trygden ung ufør. Slik at det er stor forskjell på de medisinske og juridiske kravene for å bli tilkjent stønaden som heter "ung ufør" og det å være en ung og ufør med relativt mindre sykdom og plager, men selvasagt vil det være noen tilfeller i grenseland mellom disse to tilstandene.For å bli tilkjent trygden "ung ufør" skal man gjennomgå flere år med streng medisisnk utredning av psykologer og psykiatere,psykiatrisk undersøkelse som i mitt tilfelle.Det hadde betydd mye for meg og sikkert andre i min situasjon at politikere,journalister og andre med sterke meninger forstår ovenfornevnte forskjell og alle skjebnene bak tallene. For ordens skyld selv om jeg ble alvorlig syk som 17 åring kjempet jeg hardt med skoler,forsøk på universitet,jobbforsøk,alle navkurs osv i 20 år. For orden skyld jeg står alltid opp 0600 om mårran og liker mosjon og relativt sunne vaner.Det er selvsagt mer med min sykdomshistorie enn det som jeg skriver her.

Vel etter endel år på sosialen og uten inntekt(mor og far) ble jeg tilkjent trygden ung ufør i en alder av 34 år. Da hadde jeg fått inhalasjonsallergi mot alt jeg puster inn(pollen,støvmidd dyrehår o.s.v.), urinsyregikt(giktkuler) og matintoleranse mot egg,melk,belgfrukter sitrusfrukter.Jeg satt på gutterommet jhos mor og far i noen år med en dyp og tung depresjon som var en nfølgediagnose av min personlighetsforstyrrelse(massive negative tvangstanker). Det blir ekstremt mye stress fra min sykdom godt hjulpet av all den nagative omtalen av alle unge uføre i media. Jeg bruker ikke rusmidler eller røyker, men stress gjør nok at endel unge ufør dør 15 år før gjennomsnittet og det er et brudd på menneskerettighetene til en undersøkele jeg tidligere har skret her på ulo opprop.

PRoblemet er at politikere,journalister og andre med sterke meninger mangler kunnskap og kansje til en viss grad empati i møte med det hva ung ufør egentlig vil si og bruker begrepet skamlost og negativt om alle unge uføre uansett sykdom,bakgrunn, medisisnke og juridiske fakta. Jada de som kan jobbe litt har i noen tilfeller godt av det på riktig måte og riktig mengde, men jeg har også sett noen med diagnosen paranoid psykose blir syke av det. Vanlig folk tror tror kanjse personen som blir psykotisk blir vanskelig å ha med å gjøre og blir irritert,sint på den syke og det er til en viss grad froståelig, men tenk litt over at den syke er så syk at vedkommende er svært syk i den psykotiske tilstanden med endret virkelighetsforståelse. Jeg har sett dette på nært hold over et par år og vedkommende er som meg ung ufør. Jeg selv har stridt med massive negative tvangstanker siden jeg var 17 år og har tvangstanker om å ha tvangstanker hele livet hverdag og vet at jeg ikke blir frisk. Uansett hva Aftenposten og Nrk skriver lettvindt om tvangstanker og behandling på 4 dager vet jeg at min type tvangstanker må jeg ha hele livet ut da de er endel av min egne tanker/bevissthet. Selvsagt har jeg prøvd all behandlig, men bra for meg at jeg har erkjent og akspert min sykdom... det gir meg en form for fred i mitt sterkt plagete sinn.Jeg har en sterk vilje og tror på lyset i tunnelen, og ser håpet i hver vårstråle fra solen.

Mitt håp er at politikere og media ser og forstår oss usynelige enslige plagede sjeler på trygden 100% ung ufør som som det vi er, og ikke bare som det største problemet Norge har. Mektige samfunnsorganisasjoner og toppolitikere har et ansvar for å ta vare på oss mest psykisk syke både med sine ord og avgjørelser,  og ikke fremme negative omtale av ung ufør som sporer til hat og hatkultur mpt oss som er mesr syke hele livet.

Håper at stortinget og media tar oss mest psykisk syke på trygden 100% ung ufør uten barn på alvor og ser oss og vil ta med oss videre i fremtidens norge på en verdig og god måte.

Enslig ung ufør uten barn