Nei til Snik-Espresso House-iseringen i Oslo!

Per

/ #64

2016-03-01 08:07

Kanskje på tide å innse at ikke Løkka er det bohemske uavhengige området så mange romantiserer om. Gjennom 2015 var Løkka området med høyeste økning i Kvm pris på leiligheter, altså tilbud/etterspørsel er ikke i balanse, "alle" vil til løkka, også EH. At det ikke finnes kjeder på løkka er bare tull, Deli de Luca, Subway, 7/11, McD, kaffebrenneriet, lindex,godt brød, carlings, eiendomsmeglere på hvert hjørne osv. Antar at alle som driver forretningsvirksomhet har et ønske om å tjene penger, selv løkkas store sønn Vardøen gjør dette, så ikke noe unikt for EH.

Så til EH Antakeligvis ønsker de å åpne i TVM gate grunnet meget god pågang og interesse i Markveien? Antar de demografiske forskjellene og preferansene ikke er så store fra markveien til TVMG? Oppropet,om det inneholdt et snev av realisme, ville vært totalt unødvendig hadde alle vært enige om at EH var satan selv. Teorien er at ingen vil sette sine ben der, som en konsekvens så ville det nok ikke vært spesielt attraktivt for "kapitalistene" i Herkules - oppropsforfatter kritiske tilnærming til å "tjene penger, morro å tjene penger" ikke vært en mulighet.

Videre så er det å anta at snitt sum pr transaksjon på Sultan vil være høyere enn på EH, mao så ville det ikke vært et problem for Sultan å betjent leie dersom "alle" på løkka gjorde samtlige innkjøp hos Sultan og ikke hos Reitan eller Norgesgruppen. Hva om Sultan flytter til Seilduksgata eller et annet sted i nærheten der leien er vesentlig lavere. Dersom lidenskapen for Sultan som leverandør av dagligvarer og frukt er tilstede bør ikke distansen by på problemer. Men jeg mistenker at det man vil savne er en "koselig" grønnsakshandler i hovedgaten sin, noe av det som legitimerer den bohemske oppfatningen av Løkka?

Bare en siste observasjon, jeg tror kanskje man burde angripe gårdeier mtp leiekostnader på lokalene.. Bare en tanke..

For ordens skyld, drikker aldri kaffe på EH, hverken på løkka eller andre steder, da jeg synes mat og kaffe smaker langt under pari.