Nei til Snik-Espresso House-iseringen i Oslo!

Kjære Torodd Gøystdal, daglig leder i Espresso House Norge. Vi beboere her i Oslo har raskt fått se resultatene av din effektive utplassering av kjedecafé-varianten Espresso House. For ett år siden var Espresso House et navn som de fleste av oss knapt hadde hørt om, men i dag har du plassert ut over 20 av disse stedene utover Oslo-kartet og det nesten uten en eneste reaksjon fra oss som bor her, nemlig Osloborgerne.

Din jobb er å tjene penger, og det er gøy med masse penger. Men det er dårlig gjort, når din jakt på mer av disse pengene går utover Oslos mindre forretninger som Grünerløkkas kjente frukt og grønnsaks-butikk Sultan. Sultan er en familiebedrift som har vært i de samme lokalene i over 24 år, og nå må de ut fordi du vil inn.

Grünerløkka er et av Oslos få steder, som fremdeles består av mindre butikker og caféer eid av mennesker med sjel for hva de driver med. Du finner ikke kjeder som HM og Starbucks der, og det er hva vi liker med Grünerløkka. Men du har allerede klart å snike dere inn nederst i Markveien, og snart har du byttet ut den fargerike frukt- og grønnsaksveggen til Sultan med de store, brune bokstavene som staver ut Espresso House.

Og hadde bare kaffen vært god. Men vi er enige med spaltist og forfatter Ben McPherson, når han sier at dere ikke serverer god kaffe. Den er bitter, uansett hvor mye du skryter av de svenske tenåringene dere kaller skolerte baristaer.

Så hvis du har anledning oppfordrer vi deg til å unngå å plassere enda en av dine kjede-caféer her, og heller fokusere på andre steder som uansett har gått dukken. La Løkka være Løkka, og la Sultan forbli. Og til alle dere kaffedrikkende mennesker her i Oslo, ta heller turen et annet sted. Oslo har så mye god kaffe å by på. Om det så er Java, Supreme, Wendelboe eller bare Godt Brød. Alt er bedre enn å støtte Espresso House eller Starbucks. Til og med Norgesgruppen-eide Kaffebrenneriet er bedre!

Siste artikler:

http://www.osloby.no/nyheter/Grnerlokkas-matbutikk-nummer-1-legger-ned-8374624.html

http://fastfood.no/kaffebrenneriet-kongen-pa-haugen/

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Vet-du-hva-jeg-hater-Starbucks-Vet-du-hva-jeg-hater-mer-Espresso-House-7997250.html