Krigsfareopprop


Gjest

/ #44

2015-07-16 23:43

De som signerer oppropet med "morsomme" navn som Pol Pot, Josef Stalin, osv., er individer som totalt mangler evnen til å forstå sakens alvor. KRIG er ikke moro. Dette oppropet, slik jeg forstår det, går ut på å forhindre krig.

Den norske befolkningen er etter min oppfatning omtrent den mest Putin-hatende og hjernevaskede befolkningen i verden. Null evne til å tenke selv, null evne til å lete opp andre medier enn de regimegodkjente som Dagbladet, Aftenposten, BBC, osv. Null relevant kunnskap hverken om forholdet NATO/Russland eller om hva som skjedde på Krim og skjer i Ukraina. Null historisk forståelse, null geopolitisk forståelse. Alt folk gjør er å repetere makthavernes propaganda - innimellom Game of Thrones og Dill og Dall.

Vi kan altså få en situasjon der NATO slakter Russlands befolkning i en bombeaksjon som får det som skjedde med Tyskland og Japan på slutten av andre verdenskrig til å ligne en hyggelig søndagspiknik. Og det norske folk vil juble og si "Ja! Demokrati! Så vidunderlig og flott!"

Jeg er dog samtidig gledelig overrasket over det faktum at initiativet til dette oppropet ble tatt, av mennesker som faktisk er istand til å se sakens alvor. Håper det blir flere av oss og håper at fornuften kan seire mens det enda finnes tid.

Bjørn Brataas