HVALSTAD-AKSJONEN 2013

Gjest

/ #29 Vinn vinn?

2013-05-02 12:07

Botrening for langtidsdømte, langs en øde vei med bom, midt i en stor innersving på det som er eneste skolevei for mange barn, som går alene til og fra barneskole og ungdomsskole nettopp på denne veien, på faste tider i døgnet, da foreldre og andre voksne i nabolaget stort sett er borte på jobb, er ingen god løsning.

Uansett nyanser virker den tiltenkte bruken av de nye boligene som helt feil i forhold til nabolagsprofilen og Hvalstad som helhet, hvor det hovedsakelig bor barnefamilier som har valgt Hvalstad for sine barn nettopp på grunn av tryggheten og friheten, som vi alle setter så høyt.

Tidligere bodde det vanskeligstilte enslige foreldre med barn i de tre kommunale boligene. Barna hadde kort og trygg vei til skole og barnehage, og barna i nabolaget lekte i Hagen der og var i bursdager der. Den løsningen passet fint inn i nabolagsprofilen, hvor det var en vinn-vinn løsning for alle parter. Det passet også bra i forhold til at nærmeste nabotomt etter dagens regulering er regulert til lekområde for barn.