Nei til massedeponier i Bratsberg og i bydel Sør-Øst i Trondheim

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Takk til de folkevalgte som lyttet til folket

2021-03-04 19:28:20

 I fire år har vi kjempet imot etablering av et massedeponi på Øvre Bratsberg.Fornuftige politikere tok det riktige valget, og stemte imot byplanleggernes forslag om å etablere næring i en bygd med dårlig infrastruktur og trafikkfarlig transportstrekning. Byplanleggerne har knapt enset våre merknader og innspill. 

Vår bydel; Nardo-Risvollan-Bjørkmyr har stått på sammen med oss, og kommunisert klart og tydelig til politikerne, at metningspunktet i forhold til belastninger, er passert for lengst.

Vi takker alle engasjerte innbyggere, lag og foreninger som har signert oppropet «Nei til massedeponi», som har sendt inn merknader og e-post til både Byplan og politikere, som har tatt telefoner, -og uttrykt sin motstand. Hadde ikke innbyggerne selv engasjert seg, hadde det blitt en helt annen ende på visa.  

Dette viser hvor viktig det er at folket selv tar tak i saker som engasjerer og berører ens liv og nærmiljø, og at politikerne samtidig lytter til oss.  

 


Nei til massedeponi

NY Bystyresak 04.03.21. Arbeiderpartiet, ved gruppeleder ROAR AAS vingler i deponisaken!

2021-02-13 09:28:50

Igangsetting av deponi ved Øvre Bratsberg ble behandlet i Bygningsrådet 26.01.2021, samt i Areal- og Samferdselskomiteen 10.02.2021 - hvor politikere enstemmig, fra alle partier, ber Bystyret om ikke å vedta forslag til Detaljregulering av Øvre Bratsberg.

I ettertid har gruppeleder i Arbeiderpartiet Roar Aas, sendt ut en epost til alle partier etter møtet i Areal- og Samferdselskomiteen 10.02.2021 - med forslag som innebærer at Øvre Bratsberg allikevel IKKE utelates for fremtidig deponi-drift. Roar Aas og Arbeiderpartiet tar ingen hensyn til våre motargumenter når det gjelder trafikksikkert, støy og støv i bydelen.

Forslaget går ut på å godkjenne drift på Øvre Bratsberg, etter at Bjørka/Bjørkmyr -deponiet er ferdigstilt. Aas mener da at ved å sette rekkefølgebestemmelser for antall tonn tilkjørt masse pr år i 10 år, vil dette ivareta at beboere i området Nardo, Risvollan, Nidarvoll, Utleira, Bratsberg ikke skal merke forskjell på trafikken.

Bystyretvedtak av 09.12.20 er da glemt.
Pkt.1.21.2 Trondheim kommune mener det er viktig at ulempen av tungtransporten fordeles, slik at en bydel ikke belastes over lengre tid. Etter at deponier på Bjørkmyr avsluttes, bør det ikke åpnes deponier i dette området kort tid etter.

Vår erfaring er at estimater sjelden blir som først planlagt, og at rekkefølgebestemmelser har fint lite betydning for slik drift – da det er de som driver denne næringen selv, som får/ må stå for egengodkjenning av sin drift. -Det offentlige har ikke ressurser til å følge opp.

All eksisterende deponi-drift på Bjørkmyr, inkludert drift ved Franzefoss/Lia, som innebærer langsiktig håndtering av farlig avfall, samt utkjøring av pukk og grus - vil innebære mer enn nok tungtransport i bydelen. Franzefoss har nå i tillegg søkt om mellomlagring og mottak av avfallsballer og fritidsbåter. Tungtrafikken vil dermed øke i vår bydel, da mengdene på hver bil vil være mindre.
https://www.statsforvalteren.no/nb/Trondelag/Horinger/2021/02/soknad-om-endring-av-tillatelse---mellomlagring-av-avfallsballer-og-mottak-av-fritidsbater---trondheim-sorteringsanlegg---lia---trondheim/

Å tillate flere deponier enda lenger opp i Bratsberg-traktene, innebærer også å benytte en transportstrekning langs et vegnett som overhodet ikke er trafikksikker, ei heller i en tilstand som evner å motta slike mengder tungtrafikk. Både Bratsberg FAU og skole er sterkt imot tungtransport langs en usikret skoleveg hvor barn ferdes

Nå er det viktig å gi signal om at vi fortsatt følger med, og at vi ikke aksepterer dette. SP, SV, V og MDG må fortsatt holde fast ved sitt vedtak om NEI til regulering av massedeponi på Øvre Bratsberg.

Oppfordrer dere til å kontakte politikerne – skal vi fortsette å bli hørt. Politikerne har som kjent mengder med saksdokumenter, og utallige saker å sette seg inn i – så direkte henvendelser fra oss innbyggere kan faktisk ha mye å si for utfallet.
Husk - de er folkevalgte og skal høre på oss innbyggere.

Politikere og kontakinfo:
SP : Marte Løvik - mob: 41427612 - epost: marte.lovik@trondheim.kommune.no
SV: Ottar Michelsen - mob: 91555983 - epost: ottar.michelsen@trondheim.kommune.no
V: Erling Moe - mob: 91544404 - epost: erling.moe@trondheim.kommune.no
MDG: Ola Renolen - mob: 99448040 - epost: ola-lund.renolen@trondheim.kommune.no
AP: Roar Aas - mob: 99455560 - epost: roar.aas@trondheim.kommune.no


Nei til massedeponi

Vi må fortsette og følge opp!

2021-01-04 10:24:26

Godt Nytt År!

Selv om flertallet av politikerne ga oss innbyggere medhold, i at deponier i Bratsberg og på Bjørkmyr skal begrenses, vil det fortsatt være deponidrift på Bjørkmyr - og Bratsberg er heller ikke fredet. 

Vi må fortsette å følge opp; 
Sende inn innspill til politikere og andre instanser som skal følge opp deponisaken. Både i forhold til å legge planer for hvor deponier skal plasseres, og ikke minst hvordan disse skal driftes.

Det kom frem i Bystyret, under diskusjonen/ dialogen de der hadde, at flere hadde sett seg nødt til å sette seg mer inn i saken - om deponier - for faktisk å skjønne hva dette dreier seg om. 

- Vi som innbyggere kan her bidra, med nettopp dette; Fortell hvordan denne næringen påvirker vår hverdag og vårt nærmiljø. Skal noe dokumenteres, så er det et faktum at bildebevis vil være av stor interesse når "sannhetsverdien" skal tas med videre, i fra våre henvendelser.

Det er i tillegg viktig å holde vegeier Trøndelag Fylkeskommune oppdatert over forholdene av vegnettet. Fylkeskommunen MÅ på banen, både når det gjelder trafikksikkerhet, støy og støv. Trondheim kommune har kun ansvar for tilsyn av deponiene, og ikke vegnettet.


Viktige epostadresser for dokumentasjon er:
Trøndelag Fylkeskommune - postmottak@trondelagfylke.no
Politikere i Bystyret - bystyret.postmottak@trondheim.kommune.no
(gi beskjed om at din henvendelse sendes til bystyrets medlemmer)

Send kopi til: Trondheim kommune
byggesak.postmottak@trondheim.kommune.no
- byplan.postmottak@trondheim.kommune.no 

Møteprotokoll og vedtak for sak PS 226/20 i Bystyret finner du her:

Møteprotokoll Bystyret 09.12.20


Nei til massedeponi

Politikerne tilbyr oss lommerusk – og usikkerhet om fremtiden

2020-11-29 20:01:44

Saken om massedeponi i vår bydel Sør-Øst er dessverre fortsatt ingen opplagt sak for alle politikerne.  

Flertallet i areal og samferdselskomiteen (med APs Roar Aas i spissen, MDG, SV, SP) ber bystyret slutte seg til foreslåtte - Regional Utredning av områder av rene masser.
Det vil si at deponiene i Bratsberg vil inngå i den nye planen.

For å fordele ulempen med tungtransport på bydelene utsetter de derimot åpning av deponi i Bratsberg til deponier på Bjørkmyr er avsluttet.

Vår bydel vil i lang tid fremover måtte leve med usikkerhet om når neste deponi åpnes. Når deponi på Bjørkmyr er stengt, vil det dukke opp tredobbelt med massetransport fra Bratsberg, med mer støy, støv og totalt manglende trafikksikkerhet. Dette kan vi ikke finne oss i.

Under møtet informerte Roar Aas (AP) at han har vært i kontakt med både næring, konsulentselskap og tiltakshavere om utfordringer rundt massedeponi i Trondheim.

Men når var han i kontakt med oss innbyggere? Når skal vi bli hørt?
Det er totalt manglende innbyggermedvirkning, medvirkning som skal styrke tilliten til lokaldemokratiet og sikre at innbyggernes stemme blir hørt.

Mange har skrevet gode og opplysende kommentarer, når dere signerte Oppropet mot massedeponier i bydelen. Oppfordrer dere nå på det sterkeste å sende inn disse, og mer dere måtte ha på hjertet til alle politikerne i Bystyret - https://innsyn.trondheim.kommune.no/sru?commission_id=500241

Galskapen med kontinuerlig tungtransport langs vegene, med den trafikkfare dette utgjør og ødelagte bomiljø, vil tydeligvis ingen ende ta.

Saken skal opp i Bystyret 9./10. desember – slik at det er NÅ man har muligheten til å si fra. Vis at vi er en bydel som ikke lar oss overkjøre!

Møteprotokoll areal og samferdselskomiteen finner dere her - sak 67/20;
Møteprotokoll 25.11.20 Areal og Samferdselskomiteen

NB! Det er fortsatt mulig å signere oppropet for de som ikke har vunnet dette enda.
Del med venner og bekjente.


Nei til massedeponi

Ny status - oppdatering av deponier i bydel Sør-Øst

2020-11-20 18:43:01

Ny status i saken:

På forsommeren i år, ble Øvre Bratsberg massedeponi, med sine planlagte 375 000 kubikk , med driftstid ca 10 år - foreløpig avvist i påvente av en helhetlig deponiplan, for Trondheimregionen. 

Nå presterer Kommunaldirektøren å fremme saken på nytt med anbefaling om oppstart av Øvre Bratsberg, 375 000 kubikk, driftstid 5 år.

I tillegg anbefales et nytt , og enda større deponi lenger inn i Bratsberg - med samme transportstrekning med de tilhørende trafikale utfordringer med tanke på trafikksikkerhet; Bratsberg/ Rundhaugen med forventet deponert masse estimert til 12 millioner kubikk over 10 år.

Denne transporten vil naturlig nok gå over Nardo/Risvollan - Nidarvoll/Bratsbergvegen og videre opp mot Bratsberg.

Bjørka - eksisterende deponi. Fylkesmannen behandler i disse dager søknad fra Ramlo Sandtak AS om tillatelse til drift. Her gjenstår 346 000 kubikk. Her oppgir Ramlo at det vil bli ekstremt store trafikkbelastninger innen den oppgitte sluttdatoen.

Neste uke, Onsdag 25 november 2020 skal saken opp i Areal - og Samferdselskomiteen.
Slik vi oppfatter denne anbefalingen , så er alle våre innspill med tanke på bomiljø og ikke minst trafikksikkerhet - en faktor som ikke er tilstedeværende i betrakning av saker omhandlende deponier, og plassering av disse.

Oppropet https://www.opprop.net/nei_til_massedeponier_i_bratsberg_og_i_bydel_sor-ost_i_trondheim kan fortsatt signeres. Spre budskapet, få venner og bekjente, familie til å signere.

Politikerne våre som får disse hårreisende anbefalinger fra Kommunaldirektøren, bør få henvendelser fra så mange som mulig av oss. Kontakt Medlemmer tilknyttet Areal- og samferdselskomiteen

Oppfordrer igjen til å gjøre en innsats for vår egen trivsel og ikke minst trafikksikkerhet!
Denne saken må frontes i media som aviser og NRK Midtnytt. Benytt bekjentskaper til at vi får fremmet saken. 

Saksdokumenter kan leses her;
https://innsyn.trondheim.kommune.no/motedag/render_behandling_pdf?behid=50010373


Nei til massedeponi



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.



Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...