Sett opp samiskspråklig informasjonsskilt merket "Nuortabealvuon'javri" ved Østensjøvannet i Oslo.

Det bør settes opp et samiskspråklig informasjonsskilt merket "Nuortabealvuon'javri" ved Østensjøvannet i Oslo. På samisk betyr navnet "Østensjøvannet".

Oslo sies å være den kommunen som har flest samer i Norge. Det er derfor naturlig for kommunen å markere dette ved å sette opp et informativt navneskilt på samisk språk. I dette tilfellet på et populært fritidsområde i Oslo.

Det eksisteter ingen offentlige skilt på samisk språk i Oslo i dag. Kommunen har nå anledning å markere seg som en foregangskommune ved å sette opp et slikt skilt. 

Støtt dette oppropet hvis du bor i Oslo kommune, med et JA, navn og adresse. Saksbehandlere trenger å vite at underskrift kommer fra en lokal innbygger for at den skal være beslutningsgyldig.

Det er rett og riktig at samiske navn kan markeres i et område der samiske beboere finnes, og er like rett som når offentlige myndigheter i tidligere tider har navngitt vann, som f.eks. i Finnmark, der et vann er offentlig navngitt som "Trangdalsvatn" hos Kartverket, når alle de lokale innbyggerne der har i alle tider kalt, og i dag kaller vannet for "Avzzi" (Autsivannet).

 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Anders Somby kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook