Nei til foreslåtte endringer i barnehageloven!

Quoted post

Mads

#13 Re: Re: Lest høringsnotatet?

2014-11-30 19:37

#5: Eivor Evenrud / Barnehagelærer - Re: Lest høringsnotatet? 

 Eivor, høringsnotatet er i første rekke en presiserung og forbedring av gjeldene lovverk.

En forbedring er fylkesmannens tilsynsmydighet. Her forsøker man å unngå "bukken og havresekken"-praksis man har i dag.

Det presiseres også hva som kan registreres og på hvilken måte ting kan registreres. Dette er en forbedring da det fremmer lik praksis og reduserer synsing.

Replies

Eivor Evenrud

#14 Re: Re: Re: Lest høringsnotatet?

2014-11-30 20:10:51

#13: Mads - Re: Re: Lest høringsnotatet? 

 Dette er heller ikke et NEI til den første delen av høringsnotatet som omtaler fylkesmannens tilsynsmyndighet eller til den siste delen som forslår å endre "førskolelærer" til "barnehagelærer."    

Det er ingenting i punkt 6.10  (som det er presisert at dette oppropet sier nei til) som vil innebære en forbedring og fremme lik praksis.  Det åpnes for alle kartleggingsverktøy,systemer og metoder som flere kommersielle aktører utvikler og selger inn til kommuner og barnehager.

Det er mulig noen tenker at alt bør være likt, og at hvis alle jobber etter samme "verktøy" så blir all praksis lik- og dermed også kvaliteten, men det er bare ikke slik det foregår i møtet med andre mennesker. Har man møtt mer enn ett barn- så vet man at barn ikke er like. Hvorfor skal man da etterstrebe lik praksis i møte med hvert eneste barn? 

Jeg forstår at du er for lovendringene, og det er helt greit det. Kunnskapsdep. har jo faktisk foreslått dette, så det er ikke overraskende at flere andre tenker det er en god ide. Felles for de som synes dette er en god ide, må vel være at de ikke har arbeidet i barnehagen de siste 10 årene.