ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter


Gjest

/ #431 Regjeringen Solberg ruinerer de mest psykisk syke, stortinget tar ikke ansvar for uførereformen

2019-10-04 10:05

Bostøtten vært systematisk underregulert i forhold til prisstigningen.
For det andre lovte alle partiene på Stortinget da uføretrygden ble lagt om at ingen uføretrygdede skulle miste bostøtten, men tallene viser at det har de gjort.
Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til en permanent løsning som sikrer at uføre ikke mister retten til eller får mindre bostøtte som følge av uførereformen.
- I begrunnelsen for forslaget vises til at som følge av uførereformen, fikk uføretrygdede en økning i brutto inntekt som oversteg inntektsgrensene for bostøtte, mens netto utbetaling var omtrent som før. Mange uføre har mistet bostøtten. Dette er utilsiktet virkning av uførereformen og det ble innført et skjermingstillegg for uføre som hadde mottatt bostøtte i desember 201

Jeg mistet overgangsordningen bostøtte av 2009 i 2018 kun som følge av trygdeoppgjøret og etterbetaling av G i en måned. Jeg hadde da mottatt 2000kroner i mnd i mange år fordi jeg alvorlig og livsvarig psykisk syk.
De som har overgangsordningen bostøtte av 2009 også i 2019 har Regjeringen Solberg gjort til varig bostøtte og skal ikke miste bostøtten ved fremtidige trygdeoppgjør.
I ovenfornevnte lys men jeg meg fortsatt beretigghet til overgangsordningen bostøtte av 2009.
Det ble av Regjeringen Solberg lovet en varig ordning for de som var ung ufør i overgangsordningene.
Jeg mistet min bostøtte varig fra juni 2019 KUN som følge av trygdeoppgjøret og 30 kroner over øvre inntektsgrense som ung ufør beregnet etter overgangsordningen bostøtte av 2014 etter husbankens regler.
Jeg taper 70000 kroner i året... med tap av 2000 kroner i bostøtte og økte fellesutgifter i samme periode på 4000kroner i måneden.