ULO - Uføres Landsorganisasjons kamp for uføres rettigheter


Gjest

/ #429 Falt ut i 2018 urettmessig av overgangsordning bostøtte for ung ufør

2019-07-25 12:18

Det er helt uakseptabelt at stortinget ikke følger opp hovedprinsippet i uørereformen at ingen skulle tape på uførereformen. Alle som har fått betydelig redusert eller mistet bostøtten ene og alene pga uførereformen har gått betydelig ned i inntekt, og det er en klar utilsiktet konsekvens av uførereformen.
Det er med vantrohet og økende misstillit til våre folkevalgte at de ikke i det miste kan prisjuster bostøtten etter generell prisoppgang slik de selv la til grunn ved sin formelle avtale vedrørende uførereformen. Vi som har ung ufør stønad har etter loven of reglene et spesielt behov for trygghet og forutsigbarhet økonomisk, men likevel har mange fått svært redusert eller mistet sin bostøtte og det ene og alene som følge av uførereformen. Mange uføre er avhengig av bostøtten for et trygt og verdig liv. Uføre uten barn som bor alene trenger også trygghet og forutsigbarhet.
Soommeren 2018 falt mange ut av overgangsordningen av 2009 for bostøtte for ung ufør, ene og alene pga etterbetaling av trygdeoppgjøret og det er svært vanskelig å akseptere. I år 2019 har de endret på reglene slik at de som ennå er i overgangsordningen fra 2009 beholder den slike hver måned i fremtiden. I et slikt lys skulle jeg ønske at vi som urettmessig falt ut av overgangsordningen i for bostøtte av 2009 som følge av etterbetaling av trygdeoppgjøer da gjorde at man varig!! falt ut av overgangsordningen av 2009 for ung ufør.
Nå i juli 2019 skjedde det igjen at jeg mistet min bostøtte som følge av trygdeoppgøret 2019.
Jeg er i en overgangsordning fra 2014 også,men i den motar ca 400kr og så vidt over minste utbetaling av bostøtte. Når jeg falt ut av overgangsordningen av 2009 bostøtte har jeg et inntektstap på ca 1600 kr hver måned..., og det er en klar utilsiktet konsekvens av uførereformen.
Håper vi som falt ut av overgangsordningen av 2009 bostøtte for ung ufør i 2018 kan komme inn i ordningen igjen fordi vi mistet den ordningen uforskyldt som følge av trygdeoppgjøret i 2018 ene og alene. Reglene om å bli fratatt bostøtten er fjernet for de som er igjen i overgangsordningen bostøtte 2009 og beholder sin bostøtte.