Stop the extinction of wolves in Norway!


Gjest

/ #28

2016-10-04 09:19

Jeg anbefaler alle å se følgende video, som finnes på you tube eller på linken:   http://www.yellowstonepark.com/wolf-reintroduction-changes-ecosystem/  

Det er en nydelig video som  viser  hvordan re-introduksjon av ulv i Yellowstone national park i USA endret hele økosystemet, - ikke bare i forhold til en økning i antall arter av planter og dyr - som patterdyr, amfibier, fugler, mm. Det førte også til endringer/forbedringer i fysiske forhold som vanntransport og erosjon.

Dette forholdet kalles en "trofisk kaskade" i vitenskapelig terminologi, og omhandler en økologisk prosess som starter på toppen av næringskjeden og påvirker alle leddene nedover i næringskjeden.  

Vi vet at alle faktorer i naturen henger sammen. Ulv er en stedegen art i våre økosystem. Å slakte ned  ulv vil ikke ha betydning kun for ulven, men for alle ledd i næringskjeden, - og dermed for balansen i våre naturlige økosystem.

Enhver som er glad i naturen eller opptatt av naturvern bør dermed være opptatt av å bevare de artene som bidrar til å opprettholde balansen og stabiliteten i naturen vår. Alle faktorer som bidrar tll stabilitet er spesielt viktige og nødvendige i en tid der vi også risikerer uante virkninger av klimaendringer. 

Spre videoen, og oppfordre venner og kjente å signere opppropet!

JA TIL ULV I NORSK NATUR - JA TIL NORSKE ØKOSYSTEM I BALANSE