Vent og tenk - vi har allerede trygge gang- og sykkelveier


Gjest

/ #49

2016-08-26 12:05

Jeg bor ikke på Bygdøy, men trives særdeles godt med omådet.
Har vokst opp med mang en sykkeltur, badeaktiviteter, turer gjennom alle årstider og vær.

Trærne gir veiens karakter- utover, fra stortrafikken og ut på landet- disse må på ingen måte felles for MDG's trafikkale forslag. Trær og vei henger sammen!

Å fjerne trærne kan gi betydning av mindre oppmerkomhet fra bilister mht. fare ved å kjøre fort- fordi trærne har en flerfunksjon som både AUTOVERN- i forstand av å være svært ubehagelig å treffe v stor fart- og av varierende årsaker- manglende kontroll på kjøretøyet Trær er trivselsskapende, -vakkert, -skyggegivende, -luftrensende, godt for både natur og mennesker.
Å legge dyrkbar mark under asfalt- marken som er områdets hjerte- og som fratar nettopp områdets brukere- både dyr og mennesker, betydelige m2 av matfat, oppholdssted og for sjelero.

All støtte til dette oppropet.

Samtidig tenker jeg det ei vil eller skal være mulig å bebygge Bygdøy i videre grad utover hva som i dag eksisterer av bygninger- ei heller vil jeg mene det skal være nødvendig med utvidet vei- for turisttrafikken.

Bygdøy er en lunge i Oslos pulserende hverdger og helger
- hvor vi vender oss til for rekreasjon og hvile- om det er -hjem eller strand, severdighet eller for historisk innsikt.

Behold Bygdøy som et VERNET sted for ro
og uten fart og stress- hvilket raskt kan bli reaaliteten
ved utvidelse av veinettet

FOR

Når trærne er bore, er det også atskillig enklere å kreve bredere veier- følgelig mindre svingete veier, mer stresstrafikk, raskere hastigheter og ....mindre trivsel for majoriteten.

Denne lungen- VED SJØEN, er gull verd
- som bevart og fredet- kanskje også tilpasset naturpark.


Mange entreprenører er interessert i å nytte enhver m2
-for utbygging og inntjening;
Med utbedret veinett- vil ofte også følge utbyggete arealer for bolig, bedrifter etc. Dét har ikke Oslos borgere råd til- om vi skal ivareta våre etterkommeres mulighet til tilsvarende glede- som vi har hatt av Bygdøy i århundrer.


Forhåpentlig er heller ei dette forslaget fra MDG
-en bestilling fra økonomisterke bygdinger- som ser muligheten til å kjøpe seg tilpassete faciliteter omkring egen eiendom...?