Stopp utbyggingen i lia nordøst for Heståsmyra opp mot Lunkefjell på Sjusjøen


Gjest

/ #87

2015-04-13 20:20

Ingen skam å snu!
En tidligere kommentator som tydeligvis arbeider med planlegging skriver "Dette er et av de aller mest graverende planforslag jeg har opplevd de ca 40 årene jeg har jobbet med norsk planforvaltning". Jeg tror vedkommende har et poeng. Her ser det ut til at Pihl betaler Østlandsforskning for resultater som kan bane vei for inngrepet (sikkert ikke uvanlig i oppdragsforskning, men lite vakker "forskning" er det lell..). Et eksempel er konklusjonen om at Heståsmyra er lite brukt, det tror jeg alle som kjenner området vet er usant. Kartet som er gjengitt her i oppropet viser også at utredningen er et resultat av et overfladisk arbeid. På kartet er nemlig et forslag til tilførselsvei tegnet rett opp fra Kildestien og inn på den relativt nye (og mye brukte) turstien tvers over myra. En seriøs utredning kan ikke foreslå noe slikt, hverken veiteknisk (opp den bratte bakken fra Kildestien) eller miljømessig (rett over et våtmarksområde).
Honnør til Lillehammer og omegn turistforening som engasjerer seg. Naturvernforbundet bør også ta opp igjen saken, ettersom det nå ser ut til at myra kan bli delt i to av en tilføselsvei.
Sjusjøen har lenge hatt stor tetthet av hytter. Landskapet har likevel vært åpent, og folk har ferdes mellom hyttene. De nye hyttene er ofte lite tilpasset natur og landskap, og likner mer et "boligområde", som man ikke går gjennom til fots eller på ski. Dette gjør at behovet for urørte områder slik som Heståsmyra-Lunkefjell vil øke. Det er mange nye planer nå, med et stort antall nye hytter. Jeg tror Pihl og andre grunneiere bør tenke mye mer langsiktig, og vurdere alternativ forvaltning i framtida av de siste sentrumsnære friarealene på Sjusjøen!
Arne Helge Øverjordet
Hytteboer/ samfunnsgeograf