Stopp utbyggingen i lia nordøst for Heståsmyra opp mot Lunkefjell på Sjusjøen

Einar Printz Moe, eier av hytte 271

/ #34 Ubotelig skade ved utbygging i lia nord for Heståsmyra

2015-03-24 21:52

Såvidt jeg kan forstå er nå dette området den siste lune solvendte lia uten bebyggelse vest for Sjusjøen sentrum.  Som vi vet er den et flott turmål for familier med små barn på vinterstid, ypperlig som tilholdssted på dager med vind fra nordvest - nord - nordøst. Da jeg vokste opp var det mange familier som laget sittegroper med granbar og bålplasser som ble brukt daglig i påskeferien, - og når vi var heldig med været også i vinterferien.  Både jeg selv og mine barn har i praksis lært å gå på ski, stå slalom og hoppe i denne lia.  Det vil rett og slett være tragisk om dette flotte området blir ødelagt.
 

 

Da mine besteforeldre tok ut tomten 29. august 1952 ble det fra Pihlskes representant (jeg tror han het Ole Solbakken) klart sagt at Heståsmyra for alltid ville være grensen for hyttebebyggelsen, - dvs. at det ikke ville bli bygget hytter nord for Heståsen.  Dette var et vesentlig moment da vår tomt ble valgt.
 
Når man må gå langt innimellom hytter før man kommer ut på fjellet, reduseres bruksverdien av hyttene våre, og andre hytteområder fremstår som mer attraktive valg. Er kommunen og Pihl forberedt på at når utbyggingen har gått for langt, vil attraktiviteten til Sjusjøen avta, og hyttepriser, besøkstall og næringsomsetning kunne synke?