Nei til bro i indre Oslofjord www.broneitakk.no

Nei til bro nord for Drøbak

/ #75 Gjør alle oppmerksomme på broforslag nord for Drøbak

2015-01-20 17:34

Økningen på antall signerte mot bro nord fro Drøbak øker jevnt og trutt, men ganske så sakte. Jeg tror det er mange som ikke vet om veivesenets planer om bro nord for Drøbak. Mange av dem jeg har snakket med var ikke klar over dette.

Utover å be de som allerede har signert påvirke sine omgivelser vil jeg foreslå følgende:

1. Det er veldig bra at det skrives artikler, men forslaget om bro nord for Drøbak må enda mer frem i mediene, også i større og de største avisene. Alle som kan, skriv artikler, kronikker, debattinnlegg osv.

2. Alle som har påvirkningsmulighet må prøve å få ulike organisasjoner på banen og be dem om å skrive om saken og legge ut link til oppropet på sine sider.

3. Bruk sosiale medier for det de er verdt- del linker, del sider, send videre.

4. Bruk kommentarfeltene i aviser og tidsskrifter til å diskutere bro- og tunnelsaken, legg samtidig inn  link til oppropet.

5. Lag en oversiktlig, oppmerksomhetsfangende "plakat" mot bro nord for Drøbak (presiser "nord for Drøbak", det er flere broforslag og dermed muligheter for forvirring), legg i plastomslag og gå ut i nærmiljøet og heng dem opp der folk samles.

Pass på at nettadressen til neitilbro er godt synlig, slik at folk husker hva de skal søke når de kommer hjem    

http://www.opprop.net/nei-til-bru-i-frogn

Kanskje aksjonsgruppen kan legge ut et ferdig forslag som folk bare kan kopiere til å henge opp?

 

Til slutt; ta kontakt med "dine" organisasjoner, politikere, vel, klubber, foreninger osv. og forhør deg om de vil være med på arbeidet mot bro nord for Drøbak. Koordiner med lokale krefter, så man unngår dobbeltarbeid og/eller uhensiktsmessige fremstøt.

Spre kunnskap om at Drøbaktunnelen faktisk er mye tryggere enn bro (se statistikk over), holder helårsåpent, koster mye mindre og kan stå ferdig allerede i 2019/20 og ikke tidligst i 2026, samtidig som naturmiljøet og området som friluftsområde for 1,2 millioner spares for fremtiden.

                                              Vinn vinn situasjon for alle!

Prøv å etabler grupper som kan sende inn høringsdokumenter innen fristen 1.mars, se KVU for kryssing av Oslofjorden: http://www.vegvesen.no/_attachment/758892/binary/1008530?fast

Det er mye informasjon å hente på dette nettstedet om man ikke har tid til å gå i dybden selv.