Nei til bro i indre Oslofjord www.broneitakk.no

BRO NORD FOR DRØBAK ØDELEGGER OSLOFJORDMILJØET

/ #26 KVU-RAPPORTEN- LES DEN, INDIREKTE RAPPORT FOR BRO NORD FOR DRØBAK

2014-11-26 00:20

KONSEKVENSER VED BYGGING AV BRO BAGATELLISERES I KVU-RAPPORTEN, se s.59.

1. "Nasjonale eller regionalt viktige naturmiljøområder er ikke registrert. Bro har lite potensial for konfilkt for tema naturmiljø.

Dette er feil. Vei med bro vil føre til store inngrep i/og nær naturreservater som Sundbyholmene og Håøya, der det er registrert mange rødlistearter og den mest sjeldne dagsommerfuglen i Norge: Klippeblåvinge. I tillegg er de svært sjeldne plantene ertevikke og bittergrønn i nordre del av Håøya. Sundbyholmene huser den største kolonien av ærfugl i indre Oslofjord, der storskarven også har begynt å hekke fra 2013.

 

2. Broalternativet har middels potensial for konflikt med kulturmiljø

Dette er feil. Vei med bro vil krysse der det ligger en gravrøys i nordre del av Håøya

 

3. "Broalternativet har middels potensial for konflikt for tema nærmijlø og friluftsliv."

Dette er feil. 

Fjorden er Norges største friluftsområde for 1-2 millioner mennesker og har den største fritidsbåtparken, samt hytter og nærmiljøer for fastboende. Støy og forurensningsproblematikken gjøres til en ubetydelig sak. 

Rapporten burde omtalt hvordan støy forplanter seg langs sjøen. Det er noe helt annet enn på land. Tungtrafikk over en stille fjord vil ikke bare høres 100 m til hver side av broen....

Det er funnet mange sopp og lavtyper på Håøya, mange på rødlisten. Trafikkforurensning vil føre til reduksjon av disse.

Håøya er en av få øyer i Oslofjorden som ikke er teppelagt med private hytter og derfor viktg fritidsareal for alle som ikek har tilgang til hytte ved sjøen eller har båt og alle som har båt og vil ankre opp ved øya. Gjestehavnen på nordenden vil bli liggende under broen....