Tilbudet for busspendlere Hønefoss-Oslo må forbedres nå!


Gjest

/ #1

2014-11-21 11:16

Hei og takk for et godt initiativ.

Jeg støtter fullt ut oppropet som treffer en av hovedgrunnene til at jeg har valgt kollektiv bilkjøring i et fast kjørelag (samkjøring) istedet for buss.

Bilen er (dessverre) altfor konkurransedyktig på strekningen dersom man har fleksible løsninger mht arbeidstid og -sted. Man kan sågar leie parkeringsplass og likevel blir regnestykket bedre enn buss.
Flere undersøkelser peker på at tid, fleksibilitet og komfort teller mer enn penger, men de funnene svekkes når forskjellen blir så stor som den er på strekningen.

Om ønskelig bidrar jeg gjerne med opplysninger om teknologi som understøtter samkjøring. Det finnes flere prosjekter og et tyvetall app'er som er designet til formålet.

Jeg har ikke forhørt meg med en flåteeier av elektriske biler som jeg kjenner til, men det skulle ikke forundre meg selskapet kunne tenke seg å drøfte en forretningsmulighet som samkjøring kan være.
Det blir riktignok enda flere biler på E18, men ett av alternativene som drøftes ifm nedtrapping av insentivene for elbiler er nettopp å la de fortsette i kollektivfilen dersom det er flere enn 1 person i bilen.

De 2 siste avsnittene er ikke ment som markedsføring av et alternativ til buss - tvert imot er det ment som informasjon om at trusselen mot busstilbudet er enda større enn det man ser ved første øyekast.

Mvh Øystein Olsen