Nei til nedleggelse av palliativ enhet på Ski Sykehus!

Aleksander Lund

/ #43 Re: Re: Palliativ enhet på Ski

2014-03-06 20:40

#39: - Re: Palliativ enhet på Ski

For det første tar jeg ikke folk som kan stå for det de skriver med å undertegne med fullt navn, spesielt seriøst.

Men jeg skal forsøke å svare deg ut:

Jeg vi først svare på spm om hvor mange pasienter jeg er i kontakt med som faktisk er fornøyd med situasjonen. -Stort sett hver dag. Det har blitt mindre i det siste, men jeg omgås daglig pasienter og ansatte som er i kontakt med pasienter, og tro det eller ei- de aller, aller fleste, jeg vil si rundt 90-95% av de som vil prate om det selvsagt, vi presser jo ikke et svar ut av pasienten, det leser man fort, om de er pratsomme eller ikke ønsker dialog, sier de er kjempefornøyde med pleiere og ansatte og behandling.

At et familiemedlem av deg sa at hun heller ville dø hjemme enn å havne på Ahus, tror jeg så gjerne på. For dersom man stoler blindt på alt man leser i aviser, som lever av å selge dramatiske overskrifter, så hadde jeg også vært redd. Men det er ikke tilfelle. Ahus ligger under gjennomsnittet i forhold til mistenkelige dødsfall og korridorbelegg. Greit-de har scoret lavt på pasienttilfredsundersøkelsene, men det har vært en jevn stigning. En ny er på vei i dissen dager.

Når det gjelder korridorpassienter, så forekommer ikke det på palliativ avdeling.

La meg vise til noen tall fra en rapport jeg helt tilfeldig fant her, den er fra 14.februar i år. Totalt antall senger på Ahus:696, totalt antall pasienter:675, antall innkomne pasienter til akuttmottaket i løpet av 5 timer: 127

For å være real skal jeg ta med tallene for palliativ avdeling også:

Ski: 4 av 6 senger i bruk

Lørenskog: 9 av 9 senger i bruk

Buhuu- så må dere kjøre i tre kvarter....

Nei, du har rett i det- jeg har ikke mistet noen nære av kreft. Men jeg har det mistet nære av andre årsaker.

Og jeg sier ikke at ikke de på palliativ enhet på Ski er flinke. Tvert imot- det er ofte på lokale små steder man finner de mest omsorgsfulle og flinke pleierne.

Ahus har gjort mange, mange grep det siste året, og resultatene begynner å vise seg nå- mindre korridorpasienter, mindre (ingen) AML-brudd, bedre styring på turnuser med flere faste ansatte og mindre innleie, som resulterer i bedre økonomi. Og det har på ingen måte vært en enkel jobb, men en pågående prossess som vi stadig ser høstinger av.

Du må huske på at i byråkratiNorge så har Ahus eiere som krever sitt gjennom å legge press på styret, som igjen må pålegge ledelsen om kutt, besparelser og og annen innskrenking.

Og eierne er styrt av et organ igjen, som legger føringer. Helsedepartementet kalles de.

Jeg vil påstå at hadde det ikke vært for gode ledere hadde Ahus desverre måttet sett betydelige nedskjæringer også. Det  har de heldigvis sluppet.

Også er jeg enig med deg at til hvilken pris skal sykehusene styres av økonomi, og kun det. Det er kjempesynd, og det gjør faktisk vondt i hjertet og sjela og se på konsekvensene av OUS-sammenslåingen som ikke akkurat gikk på skinner, snarere tvert om. Men så må du huske på at de som er ansatt på sykehusene prøver å gjøre en god jobb, men blir så styrt av økonomi at man er helt nødt til å snu alle kroner opptill flere ganger, og om en flytting av palliativ på Ski vil være med på å spare inn la oss si en million da, så er det et godt stykke på vei, kan vi øke prisen på parkeringen så hjelper det også.

Det jeg mener er at man må virkelig snu på alt, man kan ikke gå med havresekken til HSØ og be om mer penger. De har Ous, Vestre Viken og Østfold som står foran Ahus i køen når det kommer til utdeling av penger.

 

Til slutt vil jeg si at min ytterst personlige mening, basert på å være vitne til omorganiseringene de siste årene på lik linje som deg, er at om tja, kanskje 10-15 år så har man insett at dette var kanskje ikke så god ide alikevel, og den dagen jeg havner på eldresenter, det er vel hvertfall 40 år til håper jeg- så vil det meste være tilbake til sånn det var. Med lokalsykehus og lokale avdelinger og sentre, men da basert på private tjenesteleverandører.

HelseNorge graver sin egen grav, desverre for alle oss skattebetalere, men det er jo sånn AS Norge fungerer, vi gjør alt èn gang så billig som mulig, så finner vi ut at det var dumt å må bruke det tidoble på utbedringer, ombygginger, restaureringer og alt vi sparte den første gangen ved å gjøre det billigst mulig ender opp med å koste det tidoble.. -Som sagt- min personlige mening.

 

Håper du fikk litt mer forståelse av hva jeg mener..