Bevar Møremusikarane

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

22 millioner till kulturen i Koronatiltak, men fortsatt nedleggelse av Møremusikarane?

2020-05-03 14:13:30

92631669_1115513995495659_3303120456701181952_o1.jpgOrdningen med fast ansatta Møremusiker vedtogs i desember att legges ned. 
Det som hela tiden varit hovedargumentet, att man ska spara pengar är i dagsläget inte alls en realitet. Det beviljas 22 millioner till koronatiltak innen kultur, medan man lägger ned Møremusikarane. Fylket tar med ena handen och ger med den andra. 
Vi foreslår att bruke 3 millioner av tiltakspakken innen digital formidling av kultur till att behålla de faste møremusikerane i ett år. Vi ønsker att møremusikerordningen - både för de faste musikerne og frilanserne - får plass i de tiltakspakker for kulturlivet som leggs fram.

 Här och nu är möjligheten att rädda det som var tvunget att offras i höstas, ge møremusikerna uppgifter, og ge dem roller att uppfylla. Den beste måten å støtte opp om kulturlivet er å beholde de fast ansatte musikerne, og for å beholde et aktivt kulturliv er musikerne uvurdelige bidragsgivare til hele fylket. 
Musikerna, med sin fantastiska kompetens både musikaliskt, men också inom digital teknik, borde vara en självklar del i den enorma satsningen på digital formidling av kunst och kultur.
När kulturlivet ska byggas upp igen er det stor fördel att ha fast ansatte kunstnere i fylket.

 I Koronakrisens dagar bör de sociala hänsynen till de ansatta musikerna väga tyngre. När de då samtidigt har en tydlig roll som de kan fylla, i en tiltaksordning där det finns midler till det, ser vi det som en självklarhet att man bör behålla ordningen med de fast ansatte musikerna.

Vi ber Kultur-, nærings, og folkehelseutvalet om att sette nedleggelsen på vent och därmed ge musikklivet i fylket starka medspillere i dessa kritiska tider, och ge sig tid till att göra en ordentlig utvärdering av Møremusikerane och deras möjligheter i framtiden.

För att politikerna i Kultur-utvalet ska lyssna på oss behöver vi hjälp! Vi tror att det här är sista sjansen att rädda Møremusikarane. Politikerna läser mail och lyssnar på vad som blir skrivet. Ifall du vill att Möremusikerna ska bevaras från nedleggelse, skriv det gärna till dem, och det snart. De har möte redan tirsdag 5.5...
Navn och epostadresser i linken nedan.
https://www.dropbox.com/s/wgevnoqyc7z9d9n/Kultur%20utvalet.docx?dl=0

Mvh, Odd Sonntag
Regionlagsleder
Creo Møre Romsdal


Odd Sonntag-Creo Møre RomsdalDel denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...