Bevar Møremusikarane


Vi vil at vårt fylke skal være et godt fylke å leve i. Det krever et levende kulturliv. Møremusikarane er en nødvendig del av musikklivet i Møre og Romsdal. De produserer og fremfører egne spennende prosjekter og konserter, er med på store oppsetninger som Lady Arbuthnott i Sunndal, Fargespill i Ålesund, Fjordcadenza i Skodje og Operafestukene i Kristiansund. De jobber med skolekorps og amatørorkestre både som instruktører og utøvere. De leverer produksjoner og musikk til barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Tar turen fra ytterst i havet på Smøla  til lengst inn i fjorden. 

Nå foreslår fylkesrådmannen å legge ned ordningen med de faste møremusikarane og dermed reduserer fylket sin støtte til det lokale musikkliv til en brøkdel.

 Det vil kunne føre til:

  • Muligheten til å få oppleve store musikkopplevelser reduseres sterkt
  • Det frivillige kulturliv i hele fylket, fra Smøla i nord til Vanylven i sør vil miste muligheten til å få inn profesjonell kompetanse som vil løfte deres forestillinger/konserter og skape minner for livet.
  • Festivaler og kulturinstitusjoner i fylket vil få vansker med å rekruttere kvalifisert arbeidskraft fra fylket til store prosjekt som igjen vil føre til dyrere og færre prosjekt.
  • Musikerne er en ressurs i lokalsamfunnet utover sin jobb som Møremusikar.
  • De underviser på kulturskoler, dirigerer korps m.m. Den ressursen som de er,  tilfører lokalsamfunnet risikerer forsvinne.  

Det man sparer på å legge ned Møremusikarordninga beregnes til å være 3 millioner kroner om året. I fylkeskommunens budsjett er dette et minimalt kutt som vil føre til et stort tap for kulturlivet i Møre og Romsdal. 

 

 Hvem er Møremusikarane

Møremusikarane er 9 fylkesansatte musikere som arbeider 50% som utøvende musiker og i de fleste tilfelle 50% som lærer ved kulturskolen i vertskommunen. I Ålesund finn vi Bjørnar Myhr, piano. I Molde den klassiske pianotrioen Rute 33 bestående av Asgeir Hoffart, piano, Per Kåre Fossum, cello, Judit Toth Sylte, fiolin. I Sunndalen holder bandet Fjord og Fjell bestående av Jo Inge Nes, slagverk/perkusjon, Peter Wergeni, saksofon og Øystein Sandbukt, gitar. De lager egne prosjekter og gjennomfører skolekonserter, men en stor del av virksomheten består også av at de leies inn som musikere med sin spisskompetanse til forestillinger, konserter m.m. med samme kostnad for de som leier de uansett hvor man er i fylket.

 

 

 


Odd Sonntag-Creo Møre Romsdal    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Odd Sonntag-Creo Møre Romsdal fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...