Pasientreiser, vi vil ha ny evaluering av systemet.

På tide at ansvarlige for #pasientreiser setter seg ned å evaluerer betingelse for transport til og fra sykebehandling.                                                                At de som sitter å tar telefonen når folk ringer å trenger skyss får lov å bruke skjønn istedenfor å måtte sette et standarsvar til alle.

Norge e et langstrakt land med mye avkroker.              At mange eldre og syke må finne seg i reisetid på opp til 12 timer e helt uakseptabelt.  Fordi staten skal spare penger behandles mange som pakker, selv kyr har bredere vern enn oss.

Det forlanges at man tar billigste reisemåte koste hva det koste vil, og det tas ikke individuelle hensyn i det hele tatt.  

Her nord e det folk som kommer fra Alta til Tromsø og e ferdig med timen sin tidlig og må sitte på flyplassen fra 12.00 til kl.22.05, selv om det e hele tre flyavganga imellom. De nektes å reise tidligere da billigste rute SKAL benyttes.                                               At folk må trekke kølappa på dassen på  flyplassen  for å spy e HELT uinteressant.
Å måtte reise i opptil 12 tima med både udiegnoserte beinbrudd, kreftdiagnose, oppkast, svimmelhet, strålebehandling, tarmslyng, knekte fingra, sprengte trommehinner, kneskålan feil vei og alskens elendighet spiller visstnok ingen rolle.                        Og det kun fordi systemet skal spare penger å driter i enkeltskjebner.
Det forventes vel fremdeles på at vi skal sitte med "hua i handa" å bare være takknemlig for at vi får være med flyet hjem, istedenfor å gå?     

Å bli sendt til hjertespesialist fra Vardø til Karasjok     e vel 70 mil tur/retur. Tenk det!                                    Og overvekta her e eldre folk som ikke har noe valg eller tør å protestere. 

Man stappes inn i fellesbussa selv om man e for syk til det. Greit nok at mange kan gjennomføre dette, men mange e faktisk kjempedårlig. 

Hør nu her Pasientreiser, kan dåkker ikke bare stille opp dem som bor ekstra kronglat til for dåkker å bare gi dem ei kula i ræva å tippe dem ned i en fellesgrøft? Det blir jo enda billigere for dåkker. Og æ trur dåkker sitt der sør å rote nåkka voldsomt med papiran!

Satsan dåkker i Pasientreiser tilgodeser oss med på de her flotte turan vist vi må overnatte e kr. 215,- for mat og kr. 550,- for hotell per døgn, som DÅKKER tvinger oss å bo på. Fordi vi ikke får ta transport hjem når det passa for oss.

550,- krona e jo latterlig. Når bodde dåkker som har bestemt satsan, på et hotell sist? Det må jo ha vært i 1969. Vist man ikke har råd å dekke resten sjøl må man jo bo i en plastpose på gata eller bli hjemme.

Vet om ei eldre dame som både var dårlig til beins og halvt blind, og som ikke fikk ha med seg reisefølge dekket av staten » fordi ho va jo kroppslig i form til å gjennomføre reisa».

Det må dokumenteres i flere eksemplarer med bekreftelse fra legen at man faktisk e både lam og blind før man får reisefølge.
Og med opp til 8 ukers ventetid hos legen kan man jo sjøl regne sæ til kor mange stakkara som klarer å få vrista ut det her dokumentet fra sin lege.

Joda, det e sikkert mange der ute som har fått de her papiran uten problem, men det e faktisk enda flere der ute som ikke får det.
Dels på grunn av bemanning på legesenteret de tilhører, eller fordi de ikke har noen pårørende til å
«LiggeFlatPåTelefonlinjaHeleJævlaForbannaDagen».

Og æ vil poengtere at det verken e legen eller skrankedama på legesenteret sin feil at det e sånn her, men legemangel, iallefall i nord, gjør jo at man ikke får tak i legen.                                                          Det e bare systemet som e så helt jævlig bort i natta.

Det her med pasientreisa e som en stygg infeksjon, en diger væskebyll man ikke klarer å fikse.

Det viser bare at systemet i noen tilfeller e helt bak mål, og til dæ som vil fortelle mæ nu at du har hatt det så flott og har blitt bært ut på gullstol av pasientreiser, det e helt fint. Sånn skulle alle hatt det. Æ unne dæ det av hele mitt hjerte.

Poenget e bare det at det e så mange som ikke klarer å «sparke oppover», de blir i beste fall behandlet som en sekk poteter.

Men når man DAUE, da får man fan mæ kjøre egen bil. Det blir både silkelaken, puta, pledd, duftlys, musikk, nyvaska nattdrakt og privatsjåfør rundt den samme fjorden. Og i nypolert limmo til og med.

Gi oss nu litt verdighet når vi lever Helse Norge, når æ e dau så DRITÆR æ i kossn dåkker sende mæ hjem. Da kan dåkker omså sende mæ hjem i ei pappeska på sjøen over fjorden vist dåkker vil. Eller droppe mæ i fallskjerm rett over kirkegården.
Det e jo ikke da æ trenger mest omsorg og egen bil og silkelaken.

Æ trenger det når æ e syk og dårlig og trenger ei hand, e det så vanskelig å forstå ?

Æ vil at alle, både i sør og nord skal bli behandlet  med respekt og som enkeltmenneska. 
Fordi det e nemlig det vi e.
Mennesker, alle sammen, på godt og vondt.
Med ulike behov og plager.  Med følelser og tanker.
På tide å få litt media her også å sette fokus 
Jo flere som protesterer mot systemet, jo bedre.
SAMMEN ER VI STERKE !!

 

PicsArt_01-26-10.59_.37_.jpg

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Mette kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Facebook