Nei til nedlegging av røntgentilbudet i Askim!

Sykehusledelsen i Østfold vil legge ned røntgentilbudet i Indre Østfold. Denne beslutningen gjelder kommunene Marker, Eidsberg, Trøgstad, Spydeberg, Skiptvet, Hobøl og Askim med en befolkning på rundt 50 000 innbyggere. Nedbyggingen av helsetilbudet i Indre Østfold har pågått en stund og foreløpig kan pasienter som trenger f eks dialyse, reise til Askim. Med nedlegging av røntgentilbudet, vil helt sikkert dialysetilbudet også komme etter. 

Nedleggingen av røntgentilbudet er ikke sendt ut på høring til kommunene og blir med et pennestrøk borte. I en avtale som ble gjort i 2012 mellom kommunene og Sykehusledelsen ble det lovet at røntgentilbudet skulle bestå i Askim. Det betyr at de ikke holder det de lover.

Innbyggerne i Indre Østfold må nå reise til Fredrikstad for å ta et røntgenbilde på en vei som er livsfarlig å kjøre på, særlig om vinteren. Det går ikke kollektivtransport fra Indre Ø til Fredrikstad.

Vi finner oss ikke i at sykehusledelsen bare legger ned viktige tilbud til befolkningen i Indre Østfold.

Vi ber sykehusledelsen i Østfold komme til fornuft og gi oss det tilbudet vi har krav på som befolkning her!
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )