Nei til kontorlandsskap i høyere utdanning

Regjeringen bestemte i 2015 at arealet per ansatt i framtidige statlige byggeprosjekter ikke skulle overstige 23 kvadratmeter. Som en konsekvens av dette må en stor andel statlige ansatte i nybygg nå jobbe i kontorlandskap, med all den uroen dette medfører. Reformen holder blant annet på å ødelegge arbeidsforholdene for flere og flere av de ansatte i høyere utdanning.

Vi som jobber i høyere utdanning, har arbeidsoppgaver som krever ro og konsentrasjon. Kontorlandskap er uegnet for vårt arbeid. Mangel på kontor vil gjøre det vanskeligere for studentene å treffe oss, og dette problemet vil forsterkes av at mange vil se seg nødt til å jobbe mye hjemme. Utstrakt bruk av hjemmekontor vil også føre til mindre samarbeid og færre diskusjoner på arbeidsplassen. Dette vil gi lavere kvalitet på utdanning og forskning.

I en tid der utdanning og forskning blir stadig viktigere for landets fremtid, må høyere utdanning gis de vilkårene som kreves for å levere utdanning og forskning på høyt nivå. Vi som jobber i høyere utdanning, ber derfor Regjeringen å øke arealet i UH-sektoren slik at enekontor blir normen.


Kristin Killie (UiT Norges arktiske universitet)    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Kristin Killie (UiT Norges arktiske universitet) fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...