Israel må utestenges fra Europas fotballturneringer

Til Norges Fotballforbund (NFF): 
Israel må utestenges fra Europas fotballturneringer

Sivilbefolkningen på Gazastripen er rammet av en humanitær katastrofe. Bombingen av Gaza har fordrevet mer enn 2 millioner mennesker og titusenvis av sivile er drept. Det meste av infrastruktur og bygningsmasse er helt eller delvis ødelagt. Dette inkluderer sykehus og helsestasjoner, barnehager, skoler og universiteter og kulturelle bygg som moskeer, museer og biblioteker. 

Blokaden av mat, vann, medisiner og drivstoff, samt en pågående trenering av nødhjelp, fratar befolkningen tilgang til grunnleggende sanitære forhold og nødvendig helsehjelp. Sultkatastrofen er et faktum, særlig nord i Gaza.

Mens dette skjer på bakken på Gazastripen, kommer fotballag hit for å representere Israel i landskamper på norske stadioner. 

NFF har forpliktet seg til at menneskerettigheter skal integreres i nasjonal og internasjonal fotball. NFF har vist vilje til å kritisere FIFA og andre fotballorganer i menneskerettighetsspørsmål, og fremmer også verdiene internasjonalt. Forbundstingets vedtak om å unngå samarbeid med land som grovt bryter menneskerettighetene og fordømmelsen av krigshandlingene i Ukraina viser dette.

NFF vil ikke ha med Russland i internasjonale fotballturneringer. Det er bra. Stater som bryter folkeretten må fordømmes både i ord og handling. Folkeretten og menneskerettighetene kan ikke tolkes ulikt ut i fra hvilken etnisk gruppe som rammes. Dette er rasisme. Det vil vi ikke ha i norsk fotball. 

Vi som signerer dette oppropet ber om at NFF:
1. Sørger for at menneskerettighetene legges til grunn for alle arrangementer, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, også når NFF er vertskap for turneringer de selv ikke er ansvarlig for.
2. Arbeider for at UEFA ikke opererer med doble standarder i menneskerettighetsspørsmål.
3. Tar initiativ til at UEFA skal utestenge Israel fra turneringer og mesterskap til det er varig våpenhvile på Gazastripen og befolkningen igjen får tilgang til mat, vann, medisiner og nødvendig helsehjelp.

Oppropet er initiert av "Hjerte for Palestina"
v/ Mona Nicolaysen, Bjarne Nærum og Rune Mathisen
grass-2616911_1920.jpg


"Hjerte for Palestina" v/ Mona Nicolaysen    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at "Hjerte for Palestina" v/ Mona Nicolaysen vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...