Bevar Dyrborgskogen!

Quoted post


Gjest

#19

2016-03-27 11:57

Området brukes MYE av byens befolkning. SPØRSMÅL: Hvorfor ble området overtatt av Sverresborg? Var det en hestehandel med Trondheim kommune for området som brukes for midlertidig skolen/brakkene?

Replies

Berit Haugan
Forfatteren bak dette oppropet

#20 Re:

2016-03-27 16:19:29

#19: -  

 Takk for at så mange engasjerer seg og har skrevet under oppropet "Bevar Dyrborgskogen!"

Til spørsmålet om hvorfor Trondheim kommune har overdratt arealet til Trøndelag folkemuseum, har vi ikke fått noe ordentlig svar. Noen av oss som grenser til de aktuelle parsellene fikk et nabovarsel om overdragelsen for over et år siden. Da ba vi om et møte med kommunen for å få svar på en del spørsmål, bl.a. om museet hadde planer for området. Vi ble innkalt til et møte, der også museumsdirektøren var til stede. Representantene fra kommunen forsikret at klausulen om at områdene i skogen ikke kunne gjerdes inn, kom til å bli stående. Samtidig kom det fram at museet hadde planer om en samisk avdeling i det aktuelle området. Da museumsdirektøren ble spurt om det var aktuelt å anlegge en slik avdeling uten å gjerde den inn, svarte hun at det var det ikke, siden den da sannsynligvis ikke fikk stå i fred, så inngjerding var nødvendig.

Ved nyttårstider begynte en omfattende hogst og uttynning av kratt og trær i området. Da jeg spurte noen av de som arbeidet med dette om hensikten, fikk jeg til svar at det var bare for å rydde opp og gjøre det åpnere/lysere. Det kan virke som om det har foregått en dialog mellom kommunen og museet som ikke har vært offentlig kjent, og at planen er å få gjerdet inn et større området i løpet av kort tid.

 

Mange av oss som bor i området mener at det må være mulig å finne en alternativ plassering innenfor det eksisterende museet til en samisk avdeling. 

Det er fint om flere av dere som vil kjempe for å beholde Dyrborgskogen også tar kontakt med politikere og administrasjon i Trondheim kommune, skriver i Adressa og annet som skaper oppmerksomhet om denne saken.

Berit Haugan