DE TI BUD- Flere enn ti foreldre?

Quoted post

Ungdom

#18 Til Gjest 16: Nei.

2014-08-27 20:25

Til Gjest 16: Norge er ikke et kristend land. Vi var, men er ikke nå lenger. Kan hende du tenker annerledes siden du bor under bibelbeltet, men Norge er ikke et kristent land. Det er også derfor KRL er fjernet som fag på skolen (tilfeldig eksempel), fordi det var for stort fokus på kristendommen, og ikke generelt alle religioner i verden. 

Nesten trist å se hvor ekstremt stort oppstyr dere lager rundt en liten plakat. Synes synd på rektoren som ikke bare fikk fjerne plakaten og la det bli med det, nå må hun også høre på unødvending klaging, og ta hensyn til denne. Det er dere som lager det største problemet her, ikke personen som sa "Ey, ta ned plakaten."

Replies


Gjest

#19 Re: Til Gjest 16: Nei.

2014-08-28 18:39:17

#18: Ungdom - Til Gjest 16: Nei. 

 Svært mange er uenige med deg #18, bl.a. Sturla Stålsett, professor ved Menighetsfakultetet som sier dette: "At den besøkande reagerer på plakaten viser innslag av berøringsangst for religion. Fylkesmannen mener også det er greit at plakaten henger oppe. Ansvarlig redaktør i Kristiansand Avis, Birgitte Klækken, skriver bl.a. dette på lederplass 28.08.14: Istedenfor å ta ned plakaten med De ti bud, burde det fylles på med enda flere bilder, enda flere symboler. Deretter burde rektoren i Øyslebø og andre skolefolk brukt diskusjonen i media som en fantastisk mulighet til å sette begreper som toleranse og forståelse på agendaen, både i kollegiet, i undervisningen og i møter med elevenes foreldre. Verden og virkeligheten er heldigvis ikke verdinøytral. Hvorfor skal det da være slik i klasserommet? Bør ikke elevene heller lære å forholde seg til ulikhet og lære seg å leve med det? Istedenfor å forsøke å gjøre alle like må det være mye bedre å stimulere til nysgjerrighet og aksept for ulikhet? Skolens oppgave bør være å i størst mulig grad forberede barn og unge på det samfunnet de skal ut i, ikke å skjerme dem mot det