Foreldreaksjonen: La lærerne være lærere!

Quoted post

Ektefelle til lærer

#44 Re: tilbakemelding til Engasjert #26

2014-01-22 08:04

#26: Engasjert -

Kommantar #27 svarte godt på dette:

 

Fleksibiliteten i dagens system ligger i at lærerne har en normert arbeidsuke på ca. 43,5 timer. Innbakt i den tiden ligger da muligheten til å sitte på kveldstid og i helgene for å rette prøver og elevtekster når dette leveres inn. Lærere flest er avhengig av den muligheten til å få gjort unna retting, både fordi de har så mange andre arbeidsoppgaver i løpet av en vanlig skoledag at de ikke har tid da, og fordi de fysiske arbeidsforholdene på mange skoler ikke ligger til rette for utstrakt rettearbeid. Den tiden vi dermed bruker utover ‘vanlig’ arbeidsuke på 37,5 time tas ut som tvungen avspasering i sommer-, høst- og vinterferie.

KS sitt forslag innebærer at alt av lærerens arbeid skal gjøres innenfor vanlig arbeidstid, altså kl. 08 til 16. Dvs at retting må presses inn i samme tidsrom som alt det andre vi også skal gjøre, og som vi knapt har tid til i dag: Forberedelser til undervisning, gjennomføring av undervisning, evaluering av undervisning og annet etterarbeid, ulike typer samtaler med elever, faglig oppdatering, utstrakt møtevirksomhet, kontakt med foreldre pr. mail/telefon, osv. osv.

Når lærerne protesterer mot dette forslaget, er det faktisk ikke først og fremst for vår egen del - men med tanke på elevene og deres læringsutbytte. For hvor nyttig tror du det blir for eleven å få tilbake prøven eller teksten sin en måned eller to etter at den ble levert inn fordi læreren rett og slett ikke har hatt tid til å rette den mellom kl. 08 og 16 før da – fordi han har så mange andre oppgaver han må få gjort først?

Replies


Gjest

#49 Re: Re: tilbakemelding til Engasjert #26

2014-01-22 08:40:25

#44: Ektefelle til lærer - Re: tilbakemelding til Engasjert #26

Skjønner problemstillingen, men vil det ikke være slik at endel av disse oppgavene nå kan legges til elevenes ferie? For elevene har jo fri selv om lærerne er på jobb. Tenker da på alt du nevner som nå må presses inn i arb.dagen, faglig oppdatering, utstrakt møtevirksomhet osv. Da blir det kanskje igjen noe tid til retting innenfor 8-16 likevel. ? Er vel ikke meningen at dere skal gjøre det samme til samme tider med den nye planen, noe skal man da bruke de ekstra arb.ukene på også... Ikke vet jeg. Spør fordi jeg lurer, ikke fordi jeg har noe imot at dere har lange ferier.