Nei til KRLE!

Quoted post

Tore L. Tangen

#310 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tema

2013-10-03 15:11

#306: Ateist - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tema

Nettopp, miljø og påvirkning. Det å forkaste eksiterende tro er noe man kommer fram til på egenhånd ved å tilegne seg kunnskap om sin nåværende tro. Men nyateisme er ikke kommet av ingenting, den har utviklet seg fra tidligere genrasjoners forkastelse av kristendommen i et forum der folk med stadig dårligere syn på annet det det å forkaste det kristne har kokt ihop en giftsuppe som har eksplodert til dagens hat mot alle andre livssyn enn det antiteistiske nyateistiske livssynet.

Dette er et resultat av påvirkning fra andre, et resultat av en ateistisk overtro på egen verdi i forhold til verdien til folk som ikke deler deres livvsyn.

Dersom dere tenkte selv ville der også forkastet denne overtroen. Å være nyatist gjør deg ikke til et bedre menneske, ei heller til et mer inteligent menneske. Det gjør deg bare til et mer foraktelig menneske.

Vær gjerne ateist, du. Jeg har ingen problemer med ateismen, men jeg har kollosale problemer med folk som sprer et verdisyn som anser alle andre mennesker for å være mindreverdige dem selv.

Replies

Ateist

#320 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tema

2013-10-03 15:43:25

#310: Tore L. Tangen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tema

Nå er ateister mer opptatte av viten enn tro (les: overtro). Vi krever en viss bevisførsel, og på det feltet stiller vi langt høyere krav enn selv de mest lærde kristne. Du har imidlertid rett i at vi skylder mye til mennesker som Charles Darwin og Arnulf Øverland, som på hver sin måte har banet vei for et mer opplyst og åpent samfunn. Vi vet alle hvor slitsomt det kan være å komme med religionskritiske ytringer i land som Iran og USA. En kan miste hodet eller jobben for mindre. Likevel er det alarmerende når et lite mindretall prøver å leke 1800-tall og krampeaktig påtvinge andre folk sine trosforestillinger.