Nei til KRLE!

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Dette diskusjonstemaet har blitt automatisk laget fra Nei til KRLE!-oppropet.


Gjest

#1


Vi vil ha et nøytralt livssynsfag som reflekterer mangfoldet i dagenssamfunn. Kristendommens påståtte overlegenhet og særstilling hører fortiden til. Det er fullt mulig å dekke det mest sentrale og grunnleggende ved kristendommen på flere områder hvis religionen kun opptar 30% av faget. KRLE er et forslag basert på et prinsipelt ønske fra en minoritet i Norge, ikke basert på fornuft og rettferdighet.

Gjest

#2


Religion er en svært personlig ting. Et større fellesskap kan i gitte tilfeller dele religiøs forankring. sånn har det i perioder væert i Norge. Det religiøse klima i slik samfunn er ofte preget av sosialt press knyttet til tilhøright til den gjeldende religiøse tradisjonen. I tillegg vil ofte en slik insitusjonalisert form for rligion ofte stivne i sine rituell former. Vi lever i dag i et samfunn der individet har tilgang på informasjon om et mangfold av religiøse retninger. Valgfrihet står i dag som et strkt idal for de fleste. Nå er det slik at mange opplever sin religion som den beste, ofte vil andre religioner framstå i tilhengerens bevissthet som antitesen til sin egen. Men jeg tror alle religioner egentlig har i seg kimen til utviklingen av det gode i mennesket. la oss heller i dagens sekulariserte norge være oss oppgaven bevisst å søke litt bak formene og la religion og filosofifaget være et arnested og møtested for dype følelser og refleksjoner. Ja også med utgangspunkt i kristendommens anekdoter og tradisjon. Men ikke på bekostning av en økt bevisstht om og forståelse for også andre religioner og andre kulturer. Vi deler en jord, noe som i vår tid har blitt overtydelig. Så la oss ta den utfordringen dette innebærer. La oss stole på det gode i menneskene!

Gjest

#3


Sekularitet er det eneste rasjonelle og etiske.

Gjest

#4


Var det ikkje nokon som gjekk til val på "Nye idear og betre løysingar"?

Gjest

#5


Nei til KRLE; ja til RLE

Gjest

#6


Reaksjonært tull.

Gjest

#7


Nei.

Gjest

#8


Filosofi bør være det viktigste

Gjest

#9


Signert! NEI

Gjest

#10


Når jeg først hørte om dette trodde jeg det var noen som prøvde å trolle meg. Det viser seg at det faktisk var sant... Dette er bare for dumt i Norge i 2013.
#flaut er en veldig snill hashtag. Jeg klarer ikke bestemme meg om Captain Picard facepalm eller Tommy Lee Jones facepalm passer best for KRLE.

Gjest

#11


Religion har i utgangspunktet ingen verdens ting i utdanning å gjøre. KRLE er hakket verre.
Skeidoksen

#12 Nei


Nei, nei, nei, nei og atter NEI!

Gjest

#13


Et stort tilbakeskritt... :-/

Gjest

#14 Re:


#13: -

Så saant!


Gjest

#15


Religion burde være en del av historiefaget i skolen.

KRLE er å trekke faget i helt feil retning! BORT!

Gjest

#16


Skriv under du også!

Gjest

#17


KRLE er et steg tilbake til den mørke middelalderen.

Gjest

#18


KRLE er et overgrep mot de som har et annet tros eller livssyn!

Gjest

#19


"KRF Gufs i fra fortiden".:( Religion er Opium for folket".:(KM)

Denne meldingen er fjernet av forfatteren (Show details)
Gjest

#21


Skriv under folkens..orke che merr Kristendom!!!!

Gjest

#22


La oss ikke gå tilbake i tid igjen...

Gjest

#23 Slapp av...


Jag är inte nödvändigtvis för förslaget, men som ni kanske har hört från debatter så kommer inte detta förslaget att strida mot domen i människorättighetsdomstolen.

Gjest

#24


Syns det blir for dumt med mer fokus på Kristendom enn andre religioner.

Gjest

#25


Dette er en reversering av den utviklingen vi hadde, og setter oss tilbake minst 20 år i skolen. Jeg ønsker ikke at ca 5% av Norges befolkning skal få diktere dette igjennom.