Nei til KRLE!

Quoted post

MrEpicBread

#139

2013-10-02 18:06

Helt enig i at likestilling og nøytralitet er grunnleggende for grunnskolens religionslære,og er selvfølgelig fullstendig uenig i at kristendom skal oppta hele 55% av faget. På en annen side mener jeg at kristendom er spesielt viktig i og med at grunnloven i stor grad er bygd på kristne verdier, og derfor burde prioriteres til en viss grad.

Replies

Antiteist

#527 Re:

2013-10-31 05:40:01

#139: MrEpicBread -

Grunnloven vår tiltross for at den er et produkt av sin tid der nemlig folk flest var religiøse eller ihvertfall teister. Er tiltross for dette ikke basert på kristne verdier like mye som den er basert på opplysningstids verdier som fornuft, sekular moral ( humanisme), tolarnse, skeptisisme, fritanke, kritisk logisk og rasjonell tanke og vitenskapelig metode og virkelighets forståelse. Darwins bok kom dessverre ikke ut før i 1859 mens grunnloven ble skrevet i 1814 dette er grunnen til de difuse referanser til den transendalske absoluttisme innimellom. Hadde de ventet til post 1859 hadde det mest sannsynlig ikke vert et kløyve ord om gud da Darwin knuste hoved argumentene i "artenes opprinesle".

 

I tillegg til dette er det vel ikke en eneste teolog eller prest som kan gi en rasjonell redegjørelse for hva kristne verdier er. Da de er like difuse som bibelen selv som motseier sitt førnevnte budskap i annenhvert kapitell.