Bevar Forsvarets musikk/Save the Norwegian military bands


Gjest

/ #101 Re:

2015-10-04 11:39

#24: -  

 Kan hende du har rett i at dette bør fjernes fra forsvarsbudsjettet, men i så fall bør det bare overføres til kulturbudsjettet. Bevilgningen kommer uansett fra statsbudsjettet.

Det er slett ikke kulturtilhengerne som «sutrer» - det er forsvarstilhengerne som alltid sutrer over budsjettene sine.

Du tar feil når du skriver at det har vært slik etter hver enste forsvarsstudie de siste 15 år. Forsvaret har faktisk konkludert med at korpsene ikke har noen militær betydning i  over 100 år! Og hver gang i disse mer enn 100 årene har politikerne gått  mot  Forsvarets anbefalinger om å legge ned korpsene, med begrunnelsen at dette er verdifull kultur/tradisjon. 

Dette betyr altså at Stortinget i over 100 år har bevilget en sum penger til Forsvaret for å drive en kulturell virksomhet av ikke-militær betydning. At Forsvaret gjentar dette enda en gang endrer ingen ting, det er snarere en bekreftelse på at her er ingenting nytt! Hvis Forsvaret sier at de ikke lenger ønsker å drive denne kulturelle virksomheten videre, er den eneste logiske konsekvensen at denne bevilgningen fjernes fra forsvarsbudsjettet (og evt flyttes til noen som kan føre virksomheten videre, dersom Stortinget ønsker dette).

Med andre ord er det ingen automatikk i at det blir mer penger til kuler og krutt ved å legge ned korpsene. Politikerne må eventuelt ta stilling til om disse korpsene - som de gjennom 100 år har valgt å opprettholde  til tross for  Forsvarets kontinuerlige ønske om nedleggelse - bør finansieres via et annet budsjett.