NEI TIL BYGGING PÅ KOMMUNAL TOMT PÅ ØKSENDALSØRA, MØRE OG ROMSDALS BEST BEVARTE TETTSTED

Gunnar Erstad
Forfatteren bak dette oppropet

/ #16 Re:

2014-06-27 22:04

#15: -

Det var et styremedlem i Øksendal bygdalag som fremmet oversendelsesforslaget i kommunestyret for å få omregulert den kommunale tomten ved sjøen til bolig/næringsformål.

Øksendal Bygdalag har ikke holdt noen form for bygdemøte i forkant av kommunestyremøtet. Styret og innbyggerne forøvrig i Øksendal visste ikke noe om planene til forslagsstilleren før etter at forslaget var vedtatt.

Forslagsstilleren har i ettertid fortalt meg at de var 5 stk. tilsammen som sto bak oversendelsesforslaget. Personen unnlot å navngi 2 av disse. 1 person skrev under forslaget sammen med forslagsstilleren i kommunestyret.

Øksendalsøra velforening tok kontakt med bygdalaget, men styreleder sa de forholdt seg nøytral til saken da den var i kommunal regi (selv om det står at bygdalaget går hånd i hånd med sunndal kommune om utbyggingen i 2 utgaver av AuraAvis før planen ble sendt ut på høring).

Forslagsstilleren sitter idag som leder i bygdalaget.

Man kan vel si at Kommunestyret ble ført bak lyset da de vedtok omreguleringen.

Etter at planen ble sendt ut på høring, sendte bygdalaget innkalling til allmøte for de mente bygdalaget ikke kunne forholde seg nøytrale lenger (noe de ikke har vært heller inn mot kommunen).

På møtet fikk forsamlingen utdelt en ferdigskrevet uttalelse som støttet utbygging på den kommunale tomten og det skulle stemmes over dette (forslaget var utarbeidet av forslagsstilleren av oversendelsesforslaget i kommunestyret).

Jeg vil påstå at de var vel vitende om hvor mange de måtte få til å møte for å få flere stemmer enn de som har engasjert seg for å beholde denne tomten som friområde. Avstemningen ble 51 for, 39 mot, 6 stemte blankt.

 

 

 

Dersom noen ønsker informasjon/dokumentasjon som omhandler saken, så kan dere sende forespørsel på: erstad.gunnar@gmail.com