Rettferdig pris til bonden


Gjest

/ #36 Re: Re: Alt som før

2014-05-09 07:25

#35: - Re: Alt som før

Dette kan aldri gå bra! Innlegget ovenfor gjenspeiler det vi har måttet hørt på i alle år. - 'Oss andre' - Bonden blir sammenlignet med en industriarbeider, eller som sist lest- 'skal sammenlignes med en allminnelig person bebodd i spredd bebyggelse' -fordi dette reflekterer lavere bokostnader enn i byene! Er det mulig! Bøndene i Norge bærer finansieringen for sin egen arbeidsplass, hvor de også bor. De fleste og i allefall de nyetablerte bøndene, som det nødvendigvis til stadighet vil være rett så mange av, bærer en finansiering langt over hva 'de andre' noen gang måtte oppleve å bli utsatt for, med mindre de har pådratt seg en stor gjeld pga for fin bolig eller andre frivillige luksusgoder.

Det ansvaret bonden tar i samfunnet og for egen arbeidsplass, må respekteres og verdsettes ut i fra helt annet grunnlag enn i dag! Bonden får ikke overføringer fra staten til privat lønn, men for å holde en stor og veldig viktig landsdekkende næring i gang!

Men, så lenge 'de andre' tror at overføringene går rett i lommeforet til bonden, vil vi aldri få en reel forståelse for landbruket. Bondens egne talsrør, virker totalt lammet i forhold til å fortelle folket hva de virkelig får tilbake for de vel anvendte overføringene til landbruket.