Nei til nedleggelse av palliativ enhet på Ski Sykehus!

MediZiener

/ #13 Ran av Follos kreftsyke sin mulighet til å være nær hjemmet siste tiden...

2014-03-01 15:44

Her MÅ lokalpolitikerne på banen og stå på for dette viktige lokaltilbudet. Alle andre som vet hva dette betyr bør også engasjere seg i SKI sykehussakene.Sykehuset er konstruert slik at man forventet å bygge flere etasjer og utvide tilbudet allerede da det ble bygget.Sykehuset er lett tilgjengelig ifht utfartsvei og muligheter i omgivelsene til å gi et fullverdig tilbud. At Siri Hatlen ønsket å legge ned Ski sykehus i sin tid er helt uhørt. Nå må helseNorge tone ned omorganiseringshastverket man har stelt i stand og forsøke å stikke fingeren i jorda og begynne å snakke med fagmiljøene. Se på befolkningsmassen og demografien.Vent med slike hastetiltak bare fordi økonomien skal se bra ut.Gjør alltid gode konsekvensanalyser før man kaster Follopasientene rundt på nytt.-HVOR ER POLITIKERNE??
Alle syntes det er slitsomt å reise langt når man er syk. Alle syntes det er slitsomt å krangle for det som gir egenverd, empati og trygghet i en slik stund som når man trenger hjelp som mest.
Pårørende som er barn eller faktisk ikke har evne eller ressurser til å komme seg til AHUS fra Follo for å besøke alvorlig kreftsyke foreldre, søsken el barn blir nå frarøvet muligheten til å være sammen daglig når de kommer på palliativ behandling så langt unna Follo. Hvorfor belaste pårørende med å forlenge reisevei til dagsreiser for å besøke sine kjære og komme seg hjem igjen når man faktisk ikke må? Dette er ikke et helsefremmende eller forebyggende tiltak for pårørende i en vanskelig situasjon i alle fall..:-(