Grunnloven_mot_Monsanto

Aminda

/ #2

2014-02-01 07:40

Monsanto og andre gentek-giganter står bak GMO, Roundup og andre kjemikalier som brukes til å bekjempe ugress, muggsopp og insekter. Når diverse insekter, bier og sommerfugler dør ut i milliontall vil det i sin tur føre til at bestanden av frosker og padder går ned o.s.v. - en ond sirkel! Hvis honningbiene alene forsvinner vil vi få store problemer med å bestøve store deler av matplantene våre.

Det har vist seg at i land hvor de har startet storstilt dyrking av planter genetisk modifisert for å tåle herbicider (ugressmiddel) har bruken av herbicider økt enkelte steder med hele 900 svimlende prosent!
Det gjør at ugress og skadedyr utvikler resistens mot midlene, noe som fører til at man må veksle mellom ulike midler. Alt dette blir vasket gjennom jordlagene og stripper den for næringsstoffer på veien - og ut i drikkevannet... En pluss en er to - dette er ingen god utvikling!

Med GMO følger også patentering av frø og planter, noe som gir noen få store konsern full kontroll på frøene, og derfor også på matfatet vårt. Det svekker vår mattrygghet, det svekker det biologiske mangfold, og svekker vår helse mener en stor del uavhengige forskere. Hvorfor skal vi investere i selskapene som står bak så mye ødeleggelse. Hvorfor ikke investere i fremtidsrettet, grønn teknologi?