Foreldreaksjonen: La lærerne være lærere!

Overyter

/ #81 Re:

2014-01-23 08:08

#26: Engasjert -

Det kan du lure på ja . Etter 20 år i skole ( og ja jeg har prøvd annet også - både byråkrat og leder) så vil jeg bare si følgende. Den som tror at vi jobber stor sett  hver kveld etter barna har lagt seg og ofte lørdag formiddag og hver søndag kveld for vårt eget beste tror feil. Vi gjør dette fordi det er slik det må fungere med intenst arbeid med å motivere ungdom på skolen,undervisning fra 4 t - 8 økter ,  konfliktmøter , møter med foresatte, elever , ledere, fagmøter, prosjektmøter ,planlegging av tverrfaglighet så er tiden der når jeg må dra til barnehagen for å hente barn. Jeg ser lærere levere først og hente sist - hver dag .. ) Kvelds/ helgejobbing hvor jeg får ta ut avspasering når elevene har fri er også greit men jammen har jeg mange ganger hatt lyst til å ta ferie i den mørkeste årstiden eller ei langhelg utenfor ferie/ høytider hvor jeg faktiskt kunne hatt råd til å reise.

Det du kommenterer om møter / samtaler osv er pålagt fra arbeidsgiver. De fleste skoler har bunnen tid fra 09.- 1500 pr i dag.Før var det slik at vi kunne gå etter undervisningsslutt eller møte til første egen time men det er lenge siden gitt.

Fleksibiliten i de andre jobbene jeg har hatt har vært langt større en jeg har i dag.

Det er mange ledige lærerstillinger og vil bli flere i framtiden og med gulerota all avspasering om sommeren blir det enda flere ledige jobber...