NEI til lakseoppdrett i Balsfjorden

NEI til lakseoppdrett i Balsfjorden / Kunngjøringer / høringsfrist / Kommentarer


Gjest

#1

2014-09-11 12:00

Jeg vil minne om at Norge er et land som er fritt fordi mange av våre forfedre har stått opp mot urett som andre har villet påføre oss. Det er nok å henvise til histoiren fra unionstiden og fram til og med andre verdenskrig, så håper jeg dere ser at mange har gitt sit liv for at vi skal kunne ha det slik vi har det idag.

Dere som er politikere må huske på at dere forvalter Norge på vegne av det norske folk. Det har vist seg nå i gjentatte rapporter at en åpen oppdretsnæring påfører omgivelsene rundt med mye negative konsekvenser; avføring fra laks, spillfor, rømmimg av laks, og ikke minst lakselus og ikke minst at giften som brukes til å bekjempe lakseluss også dreper andre kreppsdyr som annet liv rundt oppdrettsmerdene er avhengige av.

Dette er tydelige tegn på at mange politikere i Norge ikke utfører sitt forvalteransvar til beste for Norge, men for at noen få skal kunne berike seg på nasjonens bekostning!

Jeg ber derfor at dere politikere gjør deres plikt og sørger for at framtidige genereasjoner også får gleden av mest mulig uberørt natur. Hva er vitsen med å forsvare Norge mot utvendige trusler og fiender, når noen få her i Norge ønsker å ødelegge naturen vår på grunn av et ønske om økonimoisk gevinst?

Norsk miljøpolitikk skulle drives etter føre-var-prinsippet. Det er kanskje på tide å innse at det er mye som tyder på at oppdrettsnæringen ikke drives etter et føre-var-prisnipp, snarer et "fast-cash" prinsipp, og at det er på tide for politikere å se sitt langsiktige ansvar!

Gi gjerne konsesjon til å drive oppdrett, men da under kontrollerte former gjenneom lukkede merder som begrenser de negative sidene som åpne merder påfører naturen rundt.

Norge er et vakkert land, la det også være vakkert i omgivelsene rundt og under merdene også! Sørg for å ta vare på microorganismene som er så viktige for å opprettholde et helhetlig, dynamisk økosystem i havet, ved å begrense skadene som er godt dokumenter gjennem åpne oppdrettsanlegg, ved å kreve at all framtidig oppdrett må foregå i lukkede merder.

Gjest

#2

2014-09-11 12:15

Jeg sier nei til lakseoppdrett i Balsfjorden nå ! Blandt annet er det bedre å satse på naturbasert turisme nå, og ikke ødelegge naturen med åpne lakseanlegg. Eventuelle lakseoppdrett i lukka anlegg kan vurderes når det, om ganske kort tid, blir aktuelt. Da blir det mindre forurensning, mindre smitte for villaksen etc. Men uansett lukkede eller åpne anlegg, så er det bedre å satse på fangst av villfisk, og opprettholdelse av fiskertradisjonene i fjorden !

Gjest

#3

2014-09-11 21:53

Det må rett å slett ikje forekomme nokka oppdretsanleg i balsfjorn,vi har nok forsøpling.
opdretsanlegg har ingenting i balsfjorden å gjøre,tenk dere den førsøplinga det blir utav det.NEI TIL LAKSEOPPDRETT.

Gjest

#4

2014-11-09 19:53

Det bør ikke gies tillatelse til oppdrett i Balsfjord , nå som det fremkommer rundt omkring i norske fjorder at forurensningen fra fra oppdrettsnæringen har store negative påvirkninger på bunn fauna og fisk i fjorder med oppdrett. Lusekjemikalier viser seg også ha veldig store negative sider + store rømninger av laks ikke er under kontroll. Alle disse faktorer bør tilsi fraråding av konsesjon/tildeling av oppdrett !!!
Kun HELT LUKKA ELLER LANDBASERTE ANLEGG BØR VURDERES !! for å spare fjord livet og livsoppholdet til lokalefiskere.
morten fjeldstad